Uus-Meremaa piloodi üllatus: lennuki kõrval lendas hai

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa piloodi üllatus: lennuki kõrval lendas hai
Uus-Meremaa piloodi üllatus: lennuki kõrval lendas hai Foto: SCANPIX

Uus-Meremaal sai reisilennuki piloot omalaadse üllatuse osaliseks.

Piloot oli lennukiga laskumas Christchurchi rahvusvahelisele lennuväljale, kui märkas lennuki kõrval suurt haid, edastab news.com.au.

Hiljem sai ta teada, et tegemist oli suure heeliumit täis ja kaugjuhitava haiõhupalliga.

Tegemist oli 1,44-meetrise mänguhaiga. Neid saab kaugjuhtida umbes 15 meetri raadiuses. Oletatakse, et see haiõhupall oli omaniku käest ära lipsanud.

Uus-Meremaa pilootide ametiühingu juht Glenn Kenny sõnas väljaandele Canberra Timesile, et heeliumhai ei tekitaks ohtlikku olukorda isegi siis, kui see lennuki mootorisse satuks.

«Tõenäoliselt mootor ei seiskuks, kuid see võib siiski mõnevõrra kannatada saada. Heelikum on väärisgaas, selle tõttu ei peaks probleemi tekkima. Suurim oht on hoopis see, et piloodi tähelepanu ei ole täielikult juhtimisel,» selgitas Kenny.

Ta lisas, et väärisgaas keemilist reaktsiooni ei tekita ehk plahvatusohtu ei teki.

Uus-Meremaa lennuametnik ei osanud veel öelda, kas juhtumi kohta tehakse ohuraport.

Tegemist oli heeliumhaiga, mis enne jõule oli Uus-Meremaal väga populaarne kaup.

Selle mänguasja loonud ja turule toonud firma William mark Corporation hoiatas, et nimetatud mänguhaid on kasutamises vaid siseruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles