Jaapani restoraniomanik maksis tuunikala eest rekordhinna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiyoshi Kimura ja 269-kilogrammine tuunikala
Kiyoshi Kimura ja 269-kilogrammine tuunikala Foto: SCANPIX

Jaapani jõukas restoraniomanik ostis Tokyo kuulsalt Tsukiji kalaturult rekordhinna eest tuunikala.

269-kilogrammine kala püüti Aomori prefektuuri vetest, edastab news.com.au.

Tokyo kalaturul toimus täna aasta esimene kalaoksjon, kus restoraniomanik Kiyoshima Kimura tegi kõrgeima pakkumise, makstes kala eest 56, 49 miljonit jeeni (570 000 eurot).

Möödunud aastane rekordhind sellel kalaturul oli 32,49 miljonit jeeni ja selle maksis üks Hiina Hongkongis tegutsev restoran.

Kimura on populaarse sushi restoranide keti Sushi-Zanmai omanik ja juht.

Kallist kalast suhi kilohind võib ulatuda 210 000 jeenini, üks suhilõik võib maksta aga 5000 jeeni. Firma plaanib siiski mõistlikumat hinda  kuni 418 jeenini.

«Taha, et mu kaasmaalased saaksid maitsta parimast tuunikalast sushit, mitte välismaalased,» lausus Kimura, viidates möödunud aasta hiinlaste tehtud hinnarekordile.

Aastakümneid ülekalastamist on tuunikala arvukust märgatavalt vähendanud.

Jaapan tarbib kolmandiku maailmas püütavast tuunikalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles