Uuring: pikk sõrmusesõrm viitab majanduslikule edukusele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börsimaaklerid
Börsimaaklerid Foto: AP / Scanpix

Suurbritannia Cambridge`i ülikooli teadlaste sõnul viitavad pikad sõrmed majanduslikule edukusele.

Teadlased uurisid Londoni börsimaaklerite sõrmi ja need maaklerid, kellel sõrmusesõrm oli nimetissõrmest pikem, olid teistest edukamad, kirjutab The Telegraph.

Uuringut juhtinud John Coatesi sõnul hakkavad bioloogilised eelsoodumused aastatega üha suuremat rolli mängima.

Varasemad sõrmuse- ja nimetissõrme uuringud on kinnitanud seost sõrmepikkuse ja sportliku edukuse vahel. Eriti hästi on see täheldatav korv- ja jalgpallurite juures.

«Geneetika määrab nende kahe sõrme pikkuse looteeas. Võrdlemisi pikk sõrmusesõrm näitab suuremat meeshormooni androgeeni kogust organismis,» selgitasid uurijad.

Varasemate uuringute kohaselt tekitab suurem androgeeni hulk riskijulgust, tähelepanelikkust, vastupidavust ja kiiremat reaktsiooni.

Teadlased võtsid uuringu käigus Londoni börsimaakleritelt süljeproove kaks korda päeva – hommikul ja õhtul.

«Need börsimaaklerid, kellel testosterooni tase oli hommikul kõrgem, olid päeva jooksul teistest märgatavalt edukamad ning teenisid suuri kasumeid. Testosteroon on meessuguhormoon, mida seostatakse agressiooni, enesekindluse ja riski võtmisega,» selgitasid uurijad.

Lisaks mõõdeti 44 börsimaakleri, kelle töö nõuab kiiret otsuste langetamist ja reageeringut, sõrmede pikkust.

20 kuu jooksul teenisid need börsimaaklerid, kelle sõrmusesõrm oli nimetissõrmest pikem 11 korda rohkem kui need börsimaaklerid, kelle sõrmusesõrm oli nimetissõrmest lühem.

Sama perioodi jooksul teenisid kõige kogenumad börsimaaklerid umbes üheksa korda rohkem kui väiksema kogemusega maaklerid.

«Kui aga vaatlesime ainult väga kogenud maaklereid, siis nende hulgas teenisid pikemate sõrmede omanikud lühemate sõrmede omanikest viis korda enam,» lisasid teadlased.

Teadlased lisasid, et börsimaaklerite peal tehtud uuringut ei saa üks-ühele üle kanda teistele rahanduse- ja äriga seotud elukutsete esindajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles