Mehel juhiluba ei olnud.
Mehel juhiluba ei olnud. Foto: Toomas Huik.

Alates selle aasta algusest on võimalik ARK teenindusbüroos taotleda juhiloa väljastamist kiirtellimusena, mis väljastatakse järgmise tööpäeva pärastlõunal Tallinnas asuvast ARKi büroost.

Timo Vijar ARK avalike suhete osakonnast rääkis, et juhiloa või esmase juhiloa kiirkorras väljastamiseks kehtivad samad tingimused, mis taotletavale juhiloale, välja arvatud riigilõivu suurus. Kiirkorras tellitud juhiloa riigilõiv on 800 krooni.

Juhiloa taotluse saab vormistada ükskõik millises ARK büroos, kuid kiirkorras väljastatud juhiloa saab kätte järgmise tööpäeva pärastlõunaks ainult Tallinnas asuvatest ARK büroodest.

"Juhiloa kiirkorras tellimine on mõeldud eelkõige neile, kes näiteks enne välisreisi avastavad, et nende juhiloa kehtivus on lõppenud või lähimatel päevadel lõppemas," selgitas Vijar. "Lisaks ka neile, kelle juhiluba on varastatud, sest ajutise juhiloaga saab sõidukit juhtida ainult Eesti piires. Seni puudus kiirkorras juhiloa väljastamise võimalus."

Kiirkorras juhiloa tellijatel palutakse tähelepanu pöörata sellele, et Tallinnas on ARK-l kaks juhiloa toiminguid tegevat kontorit. Üks asub Mustamäel Mäepealse 19 ja teine kesklinnas Estonia pst 1/3.

Mustamäe kontor on avatud esmaspäevast reedeni ning kesklinna kontor teisipäevast laupäevani.

Kommentaarid
Copy