«Rock Ramp 2009» on esinejad leidnud

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Rock Ramp 2009» saab teoks 17. ja 18. juulil Viljandi lossimägedes Teisel
Kirsimäel ja Kaevumäel.
«Rock Ramp 2009» saab teoks 17. ja 18. juulil Viljandi lossimägedes Teisel Kirsimäel ja Kaevumäel. Foto: Gert Kiiler

Juuli kolmandal nädalavahetusel toimuva Viljandimaa suurima rokifestivali «Rock Ramp» esinejate nimekiri on paigas ning juba kuu jagu on käinud piletite eelmüük.


Tuntumatest Eesti kollektiividest on kohal näiteks Tanel Padar & The Sun, No Big Silence, Kosmikud, Ultima Thule ja Compromise Blue, aga ka pungiveteran Velikije Luki.



«Kui eelmisel aastal alustasime piletite eelmüüki aprillis ja paar nädalat läks aega, enne kui inimesed sellest võimalusest kinni haarasid, siis tänavuse festivali pileteid on praeguseks müüdud juba umbes sama palju, kui esimesel aastal eelmüügist kokku,» oli festivali korraldaja Juhan Nöps rahul.



Pileteid ei pandud tema selgituse kohaselt nii varakult eelmüüki mitte uue aasta algul aset leidnud käibemaksu tõusu tõttu, vaid seepärast, et inimesed saaksid neid osta jõulukingituseks.



Võrreldes eelmise aastaga on festivali ülesehituses mõningad muudatused. Näiteks leiab üritus aset kahel päeval ja kahel laval. See peaks tagama bändide sujuva vahetuse ja ajakavast kinnipidamise.



Just nihkesse läinud ajakava oli üks vähestest märkustest, mida esinejad eelmisel aastal korraldajatele teinud olid.



«Oleme proovinud ka teistest märkustest ja tähelepanekutest, mis mullu tehti, õppust võtta ning neid vigu seekord vältida,» rääkis Juhan Nöps ning tõi välja esinemispaikade koristamise ja turvamise. «Meil polnud küll eelmisel aastal ühtki tõsist korrarikkumist, aga et ma prognoosin tänavu ligikaudu 4000 külastajat, mida on kaks korda rohkem kui mullu, peab turvalisuse tagamisse tõsisemalt suhtuma.»



Kui mullu oli peale artistide seas palju kiitust pälvinud Kirsimäe lava teine põhiesinemiskoht Rubiini kinos tegutsenud ööklubi, siis tänavu ööklubile säärast rõhku ei panda. See on küll endiselt Rubiinis, aga eelkõige kontserdijärgse peatuskohana, kus arvatavasti elavat muusikat ei tule.



«Rock Ramp 2009» teine lava tuleb Kaevumäele ja sinna lubab Juhan Nöps esinema panna eelkõige punk- ja karmima metal’i bändid.



Kokku on tänavuse «Rock Rambi» esinejate nimekirjas 16 ansamblit. Neist Viljandimaalt on pärit kaks: teist päeva suurel laval alustav Nikns Suns ja festivali avapaugu andev Viljandimaa noortebänd 2009, kelle valimine seisab alles ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles