Selgus R2 Aastahiti «Unistuste Bändi» koosseis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland.
Ott Lepland. Foto: Tiit Mõtus

6. jaanuari õhtul astub Raadio 2 Aastahiti auhinnagalal Eesti Televisiooi stuudios lavale rahva poolt valitud unikaalne kooslus - vaid üheks korraks kokku tulev Unistuste Bänd.

Fännide soovil astub seekord mikrofoni ette laulja Ott Lepland.

«See tuli väga positiivse üllatusena, sest ma ise oleksin küll pigem kellegi teise võitu arvanud - näiteks Ewerti või Stigi,» ütles Ott ja rõõmustas, et vaatamata pikale tutvusele õnnestub tal alles nüüd esmakordselt Stig Rästaga koos musitseerida.

Just bändidest Traffic ja Outloudz tuntuks saanud Stig ongi seekordse Unistuste Bändi kitarrist.

«Arvasingi, et mind hääletatakse bändi pigem kitarristina, sest lauljana pole ma veel kindlasti kanda kinnitanud,» oli muusik uudise üle õnnelik. Unistuste Bändi näeb ta kui huvitavat ja loomingulist ettevõtmist, mille raames teistelt midagi õppida.

Sarnaselt läheneb väljakutsele ka eesti torupillitraditsiooni hoidev Sandra Sillamaa, kes mängib ansamblites Paabel ja Ro toro.

«Väga põnev, et meid pannakse teatud mõttes kokku sundolukorras ja peame mingi tulemi nimel kõik koos töötama,» muheles popmuusika maailmast kaugel olev Sandra, kes loodab kodumaise torupilliga muusikale veidi eksootilisemat hõngu lisada.

«Ma olen küll kõigi bändis osalejate nimesid kuulnud, kuid otseselt ei tea, mida nad täpselt teevad,» ootab ta põnevusega teiste muusikute maailma avastamist.

Oma unistuste kollektiivis Ewert and The Two Dragons basskitarri mängiva Ivo Etti jaoks on samuti tegemist uute nägudega.

«Ma isegi ei tunne neid inimesi isiklikult ja pole nende tegemistega kursis, kuid samas ei ole mul otseselt mingit hirmu, sest tegemist on väga heade pillimeestega,» imestas Ivo, et talle Unistuste Bändi näol ootamatult selline au ja tähelepanu osaks langes.

Muusikalise koosluse helide eest klahvpillidel hoolitseb sedakorda instrumentaalbändi Violina produtsent ja andekas klaverimängija Mihkel Mattisen ning rütmi hoiab trummipulkade abil kindlalt peos Lenna bändis musitseeriv Reigo Ahven.

«See rahva valitud folgi twistiga popbänd on üsna lähedal minu enda Unistuste Bänd number kahele,» ei välista Reigo ka koosluse pikemaealisust.

«Igaljuhul õrritab see mõte mu meeli ja väike liblikas on ka kõhus. Kuigi aega harjutamiseks ei ole palju, siis usun, et seda tehakse eredalt, lühidalt, põhjalikult ja tõsiseltvõetavalt!»

Unistuste Bänd esineb ning Eesti vanima ja suurima muusikaalase rahvaküsitluse Raadio 2 Aastahitt võitjad selguvad ja pärjatakse reedel, 6. jaanuaril toimuval auhinnagalal Eesti Televisiooni stuudios, millest publik saab osa ERRi tele-, raadio- ja internetiotseülekande vahendusel.

R2 Unistuste Bändi koosseis: Ott Lepland, Stig Rästa, Sandra Sillamaa, Ivo Etti, Mihkel Mattisen ja Reigo Ahven.

R2 Aastahitti saab hääletada aasta lõpuni internetis.

Aastahiti maratonsaade algab 6. jaanuaril Raadio 2 eetris kell 12 ja ülekanne ETVs kell 19.

Raadio 2 Aastahiti uudistel saab silma peal hoida Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles