Hirv pääses vaevu kotka küüsist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaljukotkas
Kaljukotkas Foto: SCANPIX

Slovakkia fotograafil Milan Krasulal õnnestus jäädvustada haruldane kaader, milles kaljukotkas püüab noort hirve tappa.

30-aastane fotograaf tahtis saada häid pilte, kuidas omanike poolt lendu lastud kotkad jahivad väikeseid saakloomi, kuid ta sai veel midagi haruldasemat, edastab Daily Mail.

Kotkas ei tahtnud saagiks mingit väikest looma, vaid hirve, kellel haaras turjast. Kotkas püüdis koos hirvega õhku tõusta.

«Pole võimalik ette ennustada, kus väikesed saakloomad end peidavad. Leidsin ala, kus arvasin saavat häid pilte. Olin seal umbes tunni, kui järsku üks väike hirv metsast sinna jooksis. Üks kotkaomanik lasi oma linnu lendu. Ta oli minust 200 meetri kaugusel,» meenutas fotograaf.

Kotkaomanik arvas, et ta lind sööstab mõne väikelooma järele, kuid kullile jäi silma hoopis hirv.

«Nii hirv kui kotkas liikusid minu suunas. Olin rõõmus, et emake loodus mulle sellise pildi kinkis. Kõik toimus väga kiiresti. Klõpsutasin mitu pilti ja kui ma neile lõpuks pilgu peale viskasin, kadusid nii hirv kui kotkas,» sõnas Krasula.

Fotograafi sõnul päästis hirve elu aed, mis teele jäi.

«Hirv tahtis üle piirde hüpata, kuid ei julgenud. Siis roomas ta selle alt, pääsedes sellega kotka küüsist,» nentis pildid teinu.

Kotkas lendas omaniku juurde tagasi ning hirv kadus metsa puude vahele.

«Mul on tegelikult hea meel, et hirv ellu jäi,» lisas Krasula.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles