Pantvang kasutas politseiga kontakteerumiseks Facebooki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pantvang kaustas politseiga kontakteerumiseks Facebooki
Pantvang kaustas politseiga kontakteerumiseks Facebooki Foto: SCANPIX

USAs Utah` osariigis kasutas koos 17-kuuse pojaga pantvangi langenud naine politseiga kontakteerumiseks Facebooki.

Naine peitis end koos lapsega kapis, kus tal oli ka sülearvuti, edastab The Telegraph.

Arvuti abil saatis ta Facebooki kaudu politseile abipalve, kirjutades, et kui teda ja ta poega ei päästeta, nad surevad.

See jõudis politseini ning patrull saadeti kontrollima.

«Facebook oli ta ainus võimalus enda olukorrast märku anda. Oli õnne, et naine sai kapis sülearvutit kasutada,» lausus politseinik Jon Arnold.

Politsei sõnul oli naine ja väike laps pantvangis ligi viis päeva.

Politsei arreteeris lõpuks 33-aastase Troy Reed Critchfieldi. Teda kahtlustatakse pantvangide võtmises, rünnakus, koduvägivallas, lapse vastu suunatud vägivallas ja loomapiinamises.

Critchfield ei lubanud pantvangi võetud naise maja kontrollima tulnud politseinikke esialgu sisse.

Vabastatud naine sõnas korrakaitsjatele, et mees ei lubanud temal ega ta lapsel majast lahkuda ning peksis neid korduvalt. Ka kasutas mees naise vastu seksuaalset vägivalda.

Samuti võttis mees naiselt mobiiltelefoni, et ta ei saaks abi kutsuda.

Arstlik kontroll kinnitas, et naine langes vägivalla ohvriks. Samuti tekitas mees lapsele kehavigastusi. Ka ei lubanud vägivallatseja naisel ta koera toita.

Utah` osariigi kohtudokumentides seisab, et Critchfield mõisteti 2010. aastal süüdi koduvägivallaga seotud rünnakus. Siis määrati talle viie aasta pikkune vanglakaristus, mida hiljem lühendati 120-päevaseks vangistuseks koos kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles