Galerii: Kaie Kõrb klaarib suhteid poksiringis

Anu Saagim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priimabaleriin Kaie Kõrb Vene Teatri värskes lavastuses «Surmatants»
Priimabaleriin Kaie Kõrb Vene Teatri värskes lavastuses «Surmatants» Foto: Jelena Rudi
Reedesel esietendusel Vene Teatri väikeses saalis sai pärast aastaid kestnud pausi näha taas ballettisussides Kaie Kõrbi. Tantsudraama «Surmatants» on lavastanud koreograaf Mai Murdmaa ning seal on miksitud kokku ballett, dialoog ja videoinstallatsioon.

«Surmatants» on draama, kus käib raevukas võitlus mehe ja naise vahel. Edgar (Ruslan Stepanov) on tegev teatrimaailmas ning Alice (Kaie Kõrb) sõimab teda andetuks koreograafiks. Samas on tantsijanna ise endiselt kinni oma kunagi tantsitud suurrollides.

Lavastuses on ohtralt kasutatud videolõike Kaie Kõrbi kunagi tantsitud rollidest. Lavastuses peegeldub pea kogu priimabaleriini tantsukarjäär.

Muusika on Sandor Kallosi variatsioonidest Saint-Saénsi teose «Luik» teemadel. Osades tantsivad Kaie Kõrbile lisaks veel Viesturs Jansons ja Ruslan Stepanov teatrist Vanemuine.

«Surmatantsu» publikumenu on meeletu, sest etendused on välja müüdud kuni märtsikuuni.

Vaata pildigaleriid eelesietendusest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles