Prints Harry sattus rassiskandaali

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry
Prints Harry Foto: AP / Scanpix

Briti prints Harry sattus uude skandaali - seekord rassistliku väljendi eest.

Briti kõmuväljaanne News of the World avaldas 2006. aasta video, milles prints nimetab oma pakistanlasest sõjaväekaaslast «pakiks», teatab WENN.

Sandhursti sõjaväeakadeemias õppinud prints nimetas teist kadetti «kaltsupeaks», mis on araablastele äärmiselt solvav väljend. Harry aitas filmida videolõiku, milles tutvustas oma sõpru erinevate hüüdnimedega.

Briti kuninglik perekond vabandas juhtunu pärast.

«Prints Harry mõistab täielikut, kui solvav see väljend olla võib, ning tal on äärmiselt kahju, kui see kellelegi haiget tegi,» seisis teadaandes. «Juhtum leidis aset kolm aastat tagasi, prints Harry ei kasutanud väljendit pahatahtlikult, vaid nimetas hüüdnimega üht väga populaarset rühmakaaslast. Pole kahtlust, et ta ei tahtnud oma sõpra solvata.»

2005. aastal sattus prints Harry skandaali ja oli sunnitud samuti avalikult vabandama, sest kandis stiilipeol natsivormi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles