James Franco eksamil läbi kukutanud professor vallandati?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Franco
James Franco Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis asuva Columbia ülikooli professori sõnul ta vallandati, kuna kukutas Oscarile kandideerinud näitleja James Franco eksamil läbi.

Jose Angel Santana hindas Franco eksamisooritust väga nõrgaks ning selle tõttu andis hindeks D, edastab The Telegraph.

Franco oli end kirja pannud kunstiajaloo kursusele ning plaanis osaleda ka režissööride kursusel.

Kokku pidi filmistaar osalema 14 kursusel, kuid ta jõudis tiheda filmigraafiku tõttu vaid kahele.

Santana sõnul nõudis ülikool temalt ja ta kolleegidelt, et nad staaridele kõrgemaid hindeid paneksid. Neile selgitati, et menunäitlejad annavad nende õppeasutusele glamuuri juurde.

«Ülikool tuleb vastu Franco-sugustele staaridele. Minu arvates viiakse sellega ülikoolis pakutavate kursuste taset ja kvaliteeti märgatavalt madalamale,» selgitas professor oma seisukohta.

Colombia ülikooli alluvuses tegutsev Tischi kunstide kool palkas Franco hiljem seal loenguid pidama, kuidas luuletuste põhjalt saaks teha lühifilme.

Selle aasta alguses riputas üks üliõpilane internetti foto, millel on Francot näha loengu ajal magamas. Samuti on kaasüliõpilased teda näinud magamas ülikooli raamatukogus.

Santana andis ülikooli kohtusse, kuna tema arvates vallandati ta ebaõiglaselt. Ta tahab oma töö kohtu kaudu tagasi saada.

Santana kinnitusel õppis Franco möödunud aastal tema kursusel näitlejate juhendamine II. Ta oli siis ainus professor, kes andis Francole halva hinde. Õppejõu sõnul ei olnud probleem temas, vaid filmistaarist üliõpilases.

Santana kohtudokumentides seisab, et ülikool andis Francole head hinded põhjusel, et staar palkas ühe selle ülikooli professori Jay Anania Hollywoodi lühifilmi stsenaristiks ja režissööriks. Samuti olevat selle ülikooli filmiosakonna juhile antud kõrvaroll nimetatud linateoses.

James Franco on teinud 13 lühi- ja dokumentaalfilmi, millest viimane kannab nime «The Broken Tower».

Ei Franco ega ka ta esindaja ei soovinud süüdistust kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles