Iiris: kui oma tegemistesse suhtuda kirega, läheb kõik hästi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiris Vesik
Iiris Vesik Foto: Jelena Rudi

Lauljatar Iiris Vesik on pärast tähelepanu äratanud esinemisi Eesti laulukonkurssidel jäänud silma plaadifirmale EMI Finland. Koostöö tulemusena ilmus hiljuti singel «Melyse» koos sürrealistliku videoga.

Iirise ja tema bändi suur võimalus maailmamuusikas kanda kinnitada avanes Skype'i välja pandud auhinna «Skype's Go Change The World Award» võiduga.

Pärast seda on Eesti ühe omanäolisema pundi tegevus võtnud järjest rohkem suunda Maarjamaalt väljapoole.

Tänavu on iiris üles astunud mitmel suurel välisfestivalil, nagu The Great Escape (Inglismaa), Iceland Airwaves (Island) ja Positivus (Läti), sinna vahele on mahtunud ka hulganisti kontserte meie põhjanaabrite juures Soomes.

Tulemustega rahul

Plaadileping EMI Finlandiga ja esimene rahvusvahelise hõnguga singel «Melyse» koos muinasjutulise videoga on noorte muusikute ambitsioonikate püüdluste kinnituseks. Albumit on oodata tuleva aasta märtsis. «Minu album on peaaegu valmis. Jäänud on vaid miksimine ja masterdamine,» kinnitab Iiris.

Video on praeguseks saanud juba palju positiivset tagasisidet. «Ma olen tulemusega väga rahul. Operaator Vanaisa ja režissöör Andzei Matsukevits panid kokku suurepärase tiimi,» hindab Iiris tehtut.

Debüütalbumi esimese singli kohta ütleb laulja, et ei tahtnud videoga loo sõnumi kõiki tahke paljastada. «Lauludega on nii, et mulle meeldib, kui artist ei räägi kõike loo kohta ära. Et see on sellest ja see sellest. Muusikavideo annab ainult ühe võimaliku story, mis võiks laulu sõnum olla.»

Peadpööritav video täis unenäolist sürreaalsust annab Iirise meelest võimaluse kõigil iseenda muinasjutumaailm luua. ««Melyse» on laul hoiatavast unenäost,» avab ta oma singli tausta ja lisab: «See on üks võimsamaid ja kiiremaid laule minu tulevaselt albumilt.»

Peategelane Melyse ei kuula Iirise sõnul oma unenägusid. «Vähemalt laulus ei kuula. Videos küll kuulab. Aga laulu sõnum see-eest pole õnneliku lõpuga, erinevalt videost,» püüab Iiris selgitada ja lisab naerdes, et kõigest ei tasu sügavamõttelisust otsida. Võttepäevi oli neli, filmiti nii Maardu raudteedepoos, endises Patarei vanglas kui ka Viimsi metsas.

Uut audiovisuaalset materjali ei pea Iirise fännid kaua ootama, sest vahetult enne albumi ametlikku väljatulekut tuleva aasta 28. märtsil ilmub lauljataril veel üks muusikavideo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles