Eesti tipp-poliitikuid tantsusaade eriti ei huvita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luisa Värk ja Martin Parmas «Tantsud tähtedega» 6.saates
Luisa Värk ja Martin Parmas «Tantsud tähtedega» 6.saates Foto: Artur Sadovski

Eesti tipp-poliitikutele Kanal 2-e menusaade «Tantsud tähtedega» eriti huvi ei paku.

Näiteks Eestimaa Roheliste juht Marek Strandberg ja Eesti Vasakpartei välissekretär Taivo Rist pole saadet üldse vaadanud.

Isamaa ja Res Publica Liidu poliitik Erki Nool on saadet küll vaadanud, kuid kindlat lemmikut tal finaalis pole - samas võinuks tema arvates kaugemale jõuda Kristiina Ojuland, kes tantsis väga hästi.

Rahvaliidu peasekretär Kajar Lember hoiab aga pöialt Kerttu Tänavale, kes on mehe enda pilli järgi tantsima pannud.

Sotsiaaldemokraatide esimees Ivari Padar hääletas samas paaril korral Dag Harteliuse poolt, sest tegemist on niivõrd sümpaatse inimese ja suurepärase sõbraga Eestile.

Reformierakondlane Igor Gräzin arvab aga, et saate võidab Kristiina Ojuland, kuid veel tuleb välja mõelda, kuidas see juriidiliselt korrektselt vormistada.

Kahjuks ei vastanud meie küsimusele Keskerakond ja nii jääb nende eelistus teadmata.

Vastused

Ivari Padar (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)

Mind ennastki kutsuti «Tantsud tähtedega» saatesse osalema. Seekord ma viisakalt tänasin.

Saadet olen pisteliselt jälginud. Paaril korral olen isegi Dag Harteliuse poolt hääletanud, sest tegemist on niivõrd sümpaatse inimese ja suurepärase sõbraga Eestile.

Viimasel ajal ei ole kahjuks jõudnud enam tantsupõrandal tähtedega kursis olla.

Kajar Lember (Eestimaa Rahvaliit)

Tuleb tunnistada, et olen sel aastal juhtunud vist nägema osaliselt kahte saadet ja tantsuoskuse hindamisega on minu vastus vähe seotud.

Mõeldes aga sellele, et ühes paaris on n.ö. tantsujuhiks meesterahvast proff ja teises peab oma partneri tantsima õpetama õrnem pool, siis kuulub minu poolehoid kahtlemata sellele paarile, kus naisterahvas suudab mehe oma pilli järgi tantsima panna ja seda loodetavasti nii, et mehele jääb ikka tunne oma suurepärasest tantsuoskusest.

 

Erki Nool (Isamaa ja Res Publica Liit)

Sellel aastal mul favoriiti pole ja polnud ka eelmisel aastal. Eks olen ikka saadet vaadanud, mitte küll kõiki, kuid kui Eestis olen, siis olen vaadanud.

Saate võlu ongi sportlik pool, mis põnevust tekitaks. Kui saates vaid samba või rumba samme tutvustaks, oleks vaadatavus poole väiksem. Sportlik pool ja glamuur tõstab reitinguid.

See on minu subjektiivne hinnang, kuid kohtunikud käitusid ühes saates ebaprofilt ja paljud paaris said võrdselt punkte – kuid Kristiina Ojuland oleks oma oskustega võinud oluliselt kaugemale jõuda. Arvan, et tema kukkus natuke liiga vara, kuid seda tänu kohtunikele.

Viimases saates on kohtuniku roll marginaalne, sest võidu võtab enim telepublikult hääli saanud paar. Keskel on kohtunike roll suurem ja Ojuland tantsis minu arvates väga hästi ja võinuks edasi kesta.

 

Taivo Rist (Eesti Vasakpartei)

Minul telerit ei ole, ühtki «Tantsud tähtedega» saadet pole ma

vaadanud. Ei vaataks ka siis, kui mul teler oleks.

See pole nimelt eluline teema. Lubasite küsida elulisi küsimusi – no vähem elulist annab ikka otsida.

Ühtki neist neljast finalistist ma isiklikult ei tunne, seetõttu on mul täiesti ükskõik, kes neist võidab.

Marek Strandberg (Eestimaa Rohelised)

Loodan, et teie nimetatud inimestel läheb hästi ja nad on õnnelikud ning heas tujus. Seda nii sõltuvalt kui sõltumatult saatest, millele te viitate, kuid mille vaatajaskonna hulka ma ei kuulu.

Igor Gräzin (Reformierakond)

Kuivõrd tegemist on poliitilise debatiga (mis vormilt ajuti meenutab ka kosjakontorit) ja milles tantsimine kui selline ei oma erilist tähtsust isegi žürii silmis (žürii ei suuda kommenteerida seda, mis tegelikult toimub), siis...

Kuivõrd Põhja-Dimensioon on saatest kadunud (sammuv Rootsi saadik hääletati välja vaatamata Rootsi osalusele Lähis-Ida protsessi reguleerimisel), samuti Keskreakonna lihtsam elektoraat (minu sõpra Riisalu isegi ei lubata enam tantsima!), siis olen kindel, et meie erakonna puhtalt poliitiline reiting lööb läbi ka siin.

Ma arvan, et võidab Kristiina Ojuland, kes esindab reformierakonda. Kusjuures - ta võidab üksi. Arvan, et produtsendid tegelevad praegu küsimusega, kuidas see võit juriidiliselt ära vormistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles