Oravad tekitasid endise peaprokuröri majas põlengu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oravad tekitasid põlengu
Oravad tekitasid põlengu Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia politsei andmetel võis endise peaprokuröri maja süttida oravate tegevuse tagajärjel.

Tuletõrje sai väljakutse Kentis Goudhurstis asuvasse kahekordsesse majja selle nädala kolmapäeval, kirjutab sly.news.com.

Patrick Barnabas Burke Mayhewle kuuluvas majas elavad üürnikud.

«Tuli sai alguse õhutusšahtist ja selle tekitajaks võisid olla oravad, kes olid elektrijuhtmetega nagistanud,» sõnas parun Mayhew.

Kenti tuletõrje- ja päästeameti esindaja sõnul sai maja esimesest korrusest 90 protsenti kannatada ning tuli jõudis mõnes paigas isegi maja katuseni. Ülejäänud osa majast rikkus kuumus ja tahm.

Esindaja jätkas, et põlengu põhjust ei ole veel lõplikult kindlaks tehtud, kuid suure tõenäosusega võisid selle põhjustada elektrijuhtmeid närinud oravad.

Mitte keegi põlengus kannatada ei saanud.

Parun Mayhew sõnul on 1890. aastatest pärit maja võimalik taastada.

Kuninganna Elizabeth II lõi Patrick Barnabas Burke Mayhew rüütliks 1983. aastal ja ta võis nime ees hakata kandma tiitlit Sir. 1997. aastal sai ta Kentis asuva maavalduse omanikuks, millega käis kaasas ka tiitel parun Mayhew of Twysden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles