Soome muusikud toovad Pärnusse omapärased helindid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimmo Pohjonen.
Kimmo Pohjonen. Foto: Internet

14. veebruaril saab Pärnu kontserdimajas kaasa elada soome muusikutele Kimmo Pohjonenile, Samuli Kosminenile ja Proton String Quartet Unikole, kes toovad kuulajani omalaadsed helindid akordionil ja keelpillikvartetil.

Eesti Kontserdi teatel esitleb Klusteri-Protoni projekt uusi ja huvitavaid helindeid, mida loovad akordion ja keelpillikvartett. Helisid täiendab elektrooniliselt Kosminen. Stereoheli ja valgus-show muudavad programmi mitmedimensiooniliseks kogemuseks. Klusteri-Protoni debüüt toimus 2006. aastal Helsingis, samal aastal esinesid nad "Leigo järvemuusika" festivalil.

Kimmo Pohjonen on eksperimentaalse kallakuga muusika suurim ekspordiartikkel Soomes ja seda paljus just tänu oma võimele tekitada muusika vahendusel kirkaid kujutluspilte.

Kimmo Pohjoneni missioon on akordioni võimaluste avardamine. Ta on esinenud folgi- ja rokifestivalidel, teatrites, klassikalistel kontsertidel, improvisatsioonilistes ja avangardistlikes projektides.

Huvitav on nentida, et Pohjoneni esinemisstiil sobitub kõikjale, ilma et ta oma muusikat selleks spetsiaalselt kohandama peaks. Põhjus on selles, et tal on haruldane improviseerimisanne, ekstaatiline esitusmaneer, ta valdab perfektselt oma pilli ja selle elektroonilisi abivahendeid ning ta põimib oskuslikult oma lugudesse kirevat maailmamuusikat.

Pohjonenile on antud nii mõnigi jazz- ja folkmuusika preemia.

Piletid hinnaga 160 krooni ja 200 krooni on saadaval Piletimaailmas.

Kontsert
Kimmo Pohjonen (akordion, vokaal, efektid),
Samuli Kosminen (löökpillid, efektid), Teppo Ali-Mattila (viiul), Matilda Solonen (viiul), aarit Holkko (vioola), Veli-Matti Iljin (tšello),
Heikki Iso-Ahola (helitehnik), Mikki Kunttu (valguskunstnik).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles