USA sõjalaevalt leiti Musti leski

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must lesk (Latrodectus mactans)
Must lesk (Latrodectus mactans) Foto: Wikipedia.org

Uue ehitatava USA sõjalaeva USS Michael Murphy jaoks tarnitud materjali seast leiti suur hulk ämblikke Must leski (Latrodectus mactans), kes on väga mürgised.

Ohtlikud ämblikud avastati mereväe 153-meetrise hävitaja uuest raketiheite süsteemi jaoks saadetud komponentide kastist, edastab The Telegraph.

 40 ämblikku oli kastis, mis saadeti USS Michael Murphyle californiast. Sellest teatas nimetatud laeva ehitanud firma Bath Iron Works esindaja Jim DeMartini.

Ämblike leidmise järel uurisid eksperdid kogu laeva läbi. Samuti tehti seal putukatõrje. Mitte keegi mustade leskede poolt hammustada ei saanud.

Samuti desinfitseeriti Maine`is Brunswickis asuv dokk, kus laeva ehitatakse.

Mustad lesed on Californias üsna levinud. Nad elutsevad näiteks garaažides ja pööningutel.

«Olen laevaehitusega tegelenud 30 aastat ning varem ei ole midagi sellist ette tulnud. Neile ämblikele tegelikult ei sobi Maine`i jahe kliima. Olen kindel, et need ämblikud enam ei sega,» selgitas DeMartini.

USS Michael Murphy ehitamisel on jõutud viimasesse faasi. Laev plaanitakse USA mereväele anda üle järgmisel aastal.

Laeva meeskond koosneb mitmesajast isikut.

Must lesk (Latrodectus mactans) on väga mürgine ämblikuliik perekonnast Latrodectus. Sellele liigil on erksa värvusmustriga emased.

Neil on musta värvi keha ja tagakeha all on punane värvilaik, mis sarnaneb liivakellale. Emased isendid söövad aeg-ajalt pärast sigimisakti oma kosilase ära. Sellest tulenevalt on liik saanud ka oma nime.

Inimestele on ohtlik emaste mürk. Hammustus on mürgine ning mõnikord ka surmav.

Isased ei hammusta peaaegu mitte kunagi inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles