Egiptuse populaarsete kuurortidega on lõpp?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase mere ääres asuv Sharm el-Sheikh
Punase mere ääres asuv Sharm el-Sheikh Foto: SCANPIX

Egiptuse Punase mere äärsete populaarsete kuurortidega võib varsti lõpp tulla, kuna islamistid tahavad need puhkepaigad muuta «patuvabaks».

Kuulus Moslemi Vennaskond, mis oli nüüdsetel valimistel väga populaarne, käivitas kampaania, milles nõuab seal alkoholi tarbimise  ja paljaste kehade näitamise lõpetamise, edastab Daily Mai.

Egiptuse kuurordid on olnud pooltühjad pärast selles riigis aset leidunud mässe ning president Hosni Mubaraki võimult kõrvaldamist.

«Turistid ei pea siin alkoholi jooma, nad saavad seda juua oma kodus küllalt. Esmajoones peaks Egiptusse tuldama vaatama iidseid mälestusmärke, mitte joomapuhkusele,» lausus Moslemi Vennaskonna esindaja Azza al-Jarf.

Moslemi Vennaskonna ja sellest veel radikaalsema partei Salafi Moslemid arvates peaks Egiptuses islamiseadusi karmistama.

Asjatundjate arvates on mõjutanud lisaks poliitilisele ebastabiilsusele ja äärmusmoslemite seisukohtadele Egiptuse turismi ka hairünnakud. Nende kolme asjaolu tõttu on Egiptuse turism üsna halvas seisus. Läänemaiste turistide arvu vähenemise tõttu on turismisektorisse vähem raha jõudnud.

Äärmusislamistide sõnul on see lausa solvav, et lääneriikidest pärit puhkajad saavad randades napis ujumiskostüümis ringi liikuda.

Samuti on probleemiks see, et mitte abielus paarid elavad ühes hotellitoas ning on seal intiimsuhtes.

Egiptuse mõjuvõimas imaam Yasser Bourhami kutsus üles kehtestama niinimetatud halali turismi, mille kohaselt oleks Egiptust külastavatel välismaalastel palju piiranguid.

«Hotellides tuleks keelata alkoholi müük, naiste ja meeste ujumis ning päevituskohad peaksid olema eraldi. Turistidel tuleks keelata bikiinide ja vorme esile toovate ujumispükste kandmine,» lausus imaam.

Asjatundjate sõnul sõltuvad paljud Niiluse äärsed alad turismist. Turistide kadumine kasvataks seal vaesust.

Egiptust külastab aastas 15 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles