Tanel Padar & The Suni uus album on väga eripalgeline

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar ja The Sun
Tanel Padar ja The Sun Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tanel Padar & The Suni uuel plaadil «Veidi valjem kui vaikus II» on väga eripalgelised lood ning eile esitletud uus singel «Igatsus teeb head» on esimene lugu sellelt albumilt.

The Suni bassimees Danel Pandre rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis uuest unplugged-albumist veidi lähemalt: «Meile endale meeldib katsetada ja proovida kõikvõimalikke erinevaid asju, nii et ka uuel plaadil on väga eripalgelised lood.»

Esimene unplugged-album ilmus The Sunil kaks aastat tagasi.

«Seal on bossanovasid ja bluesi ja mida iganes. Sellistes sätungites lugusid, mida me igapäevaselt muidu ju ei mängi. Nii et see peaks ka päris põnev olema kuulata,» tutvustas mees uue albumi sisu.

Plaadil on palju uusi laule, kuid on ka mõned lood, mis tuntud varasemalt rokiversioonidena. «Näiteks «Lootusetus», millest on saanud täiesti Vaya Con Diose stiilis lugu, mis on mõtlik ja vürtsitatud akordionite, tšellode ja muu taolisega. Ja mõned lood on veel, mille äratundmisega võib veidi aega minna,» rääkis muusik.

Uus unplugged-album on The Sunil viimase aja üks kallimaid projekte. See hulk, kes sinna on kaasatud, on päris piisavalt suur. Meil on seal 14 muusikut. Seal on keelpillikvartett, akordion, löökpillirühm. Me kasutasime ka suuri kohti, kuhu see kamp kenasti ära mahuks. Ja eks sealt see hind lõppkokkuvõttes tulebki. Aga hind hinnaks ja aeg ajaks.
Tähtis, et hea asi saaks,» kommenteeris Pandre.

Pandre ei osanud veel öelda, millal plaat reaalselt poodidesse jõuab, kuid ta ennustas, et sellega võib minna kuni kaks nädalat.

Kontserttuuri uue albumiga ei kaasne. «Ei kaasne sel lihtsalt põhjusel, et kõik teevad praegu oma kontserttuure. Me ei tahaks võidu joosta kõikide nendega, kes võib olla muidu midagi ei tee. Me üritame olemas olla aastaringselt. Seda hirmu meil ka ei ole, et kui detsembris kõiki maailma asju ära ei tee, siis rohkem teha ei saagi,» naeris Pandre.
Siiski plaanib The Sun uut albumit tutvustada, ent seda juba uue aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles