BBC välistas Jeremy Clarksoni vallandamise

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: SCANPIX

BBC peadirektor Mark Thompson kinnitas, et saatejuht Jeremy Clarksonit ei vallandata tema skandaalse märkuse pärast.

Clarkson põhjustas suure pahameeletormi, kui naljatas BBC telesaates, et streikivad riigitöötajad tuleks nende perekondade ees maha lasta, vahendab Digitalspy.

Telekanal sai kommentaari pärast üle 32 000 kaebuse ning meedia valvekoer Ofcom ja ametiühing UNISON avaldasid arvamust, et Clarkson tuleks vallandada.

Thompson rõhutas eile Briti parlamendi alamkoja kultuuri-, meedia- ja spordikomiteele, et Clarksoni kommentaar oli mõeldud naljana. Ta kinnitas ka, et saatejuhti ei vallandata «paari kerglase märkuse» pärast.

«Ma usun, et teleklippi vaadanud - ja ehk mitte neile, kes lugesid lõiku transkriptsioonist - inimestele on ilmselge, et need märkused olid mõeldud naljaviluks, mitte tõsiselt võtmiseks,» ütles Thompson.

BBC eesistuja Chris Patten märkis, et «Top Gear» on riigi üks suuremaid kultuurilisi ekspordiartikleid ning paljud inimesed oleksid väga pettunud, kui Clarkson vallandataks.

«Kui me vallandaksime ta millegi üsna rumala ütlemise pärast, seaks see pretsedendi, mis tähendaks, et paljud inimesed ei jõuaks üldse eetrisse,» seletas Patten.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles