Majanduse tõusu ja langust saab ennustada aluspesu ja ettekandjate järgi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

USA majandusasjatundjate sõnul on mitmeid ametlikke ja mitteametlikke märke, mille järgi saab majanduse muutumist ennustada.

USA tööstatistika büroo (BLS) hiljutistel andmetel on selles riigis töötuse määr langenud 8,6 protsendini, edastab Huffington Post.

See on vähem kui varasem üheksa protsenti.

Nii majandusteadlased kui ka paljud teised on püüdnud leida viise, kuidas majanduse käitumist ennustada.

Endine USA föderaalreservi esimees Alan Greenspan võttis kasutusele Men’s Underwear Index  - MUI (Meeste aluspesu indeks). Selle indikaatori järgi ei kipu mehed, kui majandus hakkab allamäge minema endale uut aluspesu ostma. Uuringud on näidanud, et majanduslanguse ajal kahaneb meeste aluspesu müük märgatavalt. Kui aga majanduses hakkavad soodsamad tuuled puhuma, hakkavad mehed end ka uue aluspesuga varustama.

Teine majandusolukorrale viitaja on Hot Waitress Index (Seksika ettekandja indeks). Kui majandus on tõusuteel, siis leiavad ilusa näolapiga naised endale kergelt töökohti söögikohtades, modellidena, pidudekorraldajatena ja näitlejatena. Kui aga majanduses tuleb langus, siis ilusal näolapil on kõige tõenäosem tööd saada ettekandjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles