Juubeli-PÖFF tõi kinosaalidesse rekordarvu publikut

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval lõppenud 15. Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival püstitas juubeliaastal publikurekordi, kogudes üle 70 000 külastuse.

«Mul on lõpmata hea meel selle üle, et meil on publik, kes sellisel määral filmi järgi vajadust tunneb,» avaldas PÖFFi juht Tiina Lokk austust kõigile festivali külastanutele.

«Arvestades usku, mida väljendasid tänavuse festivali filmiprofessionaalidest väliskülalised Eesti kultuuri elujõu osas, ei ole sugugi võimatu, et uued publikurekordid tulevad juba festivalituristide abiga meie naaberriikidest või kaugemalt.»

 

Esmakordselt toimus PÖFFi raames filmitööstuse foorum Industry Days, kus filmimaailma autoriteedid nii Euroopast kui Aasiast lahkasid muuhulgas Eesti filmitööstuse ekspordivõimalusi.

Rekordarvu huvilisi pälvis ka filmituru Black Market raames toimunud kirjandusturg Raamat Filmiks, mille raames tutvustati filmitootjatele ekraanipotentsiaaliga kirjandusteoseid Põhjamaadest, Eestist ja Venemaalt.

 

Kokku tõi PÖFF publikuni 260 täispikka filmi, mida on rohkem, kui linastub tavakinodes terve aasta jooksul.

Populaarsemateks linatöödeks osutusid teiste hulgas EurAsia võistlusprogrammi filmid «Jelena», «Me peame Kevinist rääkima“ ja «Artist».

Ühe seansi publikurekord kuulus Screen International kriitikute valikprogrammis osalenud põnevikule «Plekksepp, rätsep, sõdur, nuhk» – välja müüdi kino Kosmos 737-kohaline suur saal.

 

Festivali lõputseremoonial andis viieliikmeline rahvusvaheline žürii parima filmi grand prix ning 10 000 euro suuruse preemia lavastaja Ann Huile filmi «Lihtne elu» (Hiina-Hongkong) eest.

Parimaks Balti filmiks kuulutas žürii lätlaste dokfilmi «Jõuluvana 33 looma» ja leedukate doki «Barzakh», HEAVE(i)N

Eesti filmi auhinna sai aga Katrin Lauri draama «Surnuaiavahi tütar».

Rohkem kui 4000 häält kogunud EMT filmihääletusel selgus publiku lemmik, milleks sai Taani komöödia «Superclásico».

 

15. Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival kuulus «Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011» programmi. PÖFF ootab filmisõpru taas kinno 13.-28. novembril 2012, mil leiab aset järjekorras 16. PÖFF.

 

Kümme fakti 15. PÖFFi kohta:

PÖFFil oli u 70 500 filmikülastust.

PÖFFi ajal töötas festivali heaks u 400 inimest, neist rohkem kui 320 vabatahtlikena.

PÖFFile oli akrediteeritud 93 ajakirjanikku, neist 17 väljastpoolt Eestit.

Festival toimus 10 linnas, 21 kohas ja 28 eri kinosaalis.

Kokku näidati festivalil 502 filmi, neist 260 olid täispikad. Kui vaadata kõiki PÖFFil linastunud filme järjest, kuluks selleks ümmarguselt 45 ööpäeva.

PÖFFil oli filme 63 riigist, kuulda võis 48 erinevat keelt.

Kokku toimus PÖFFi vältel 666 seanssi.

Kokku tõlgiti eesti keelde 75 filmi, vene keelde 39 filmi.

Festivalil käis 440 akrediteeritud väliskülalist.

Perioodil 16.–30.11 külastati festivali kodulehte www.poff.ee 166 821 korral. Kokku käidi koduleheküljel u 100 erinevast riigist, kõige rohkem Eestist, Soomest ja Ameerika   Ühendriikidest, kuid ka Elevandiluurannikult ja Guatemalast.

 

Vaata 30. novembril toimunud PÖFFi lõpugala fotogaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles