Rasked kõrvarõngad venitavad kõrvad välja?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasked kõrvarõngad võivad kõrvad välja venitada
Rasked kõrvarõngad võivad kõrvad välja venitada Foto: SCANPIX

Tihtipeale otsitakse peeglisse vaadates vanaemise märke vaid näost, kuid mitte kõrvadelt.

Ilukirurgide sõnul on neil kasvanud patsientide arv, kes soovivad oma kõrvu kohendada lasta, edastab Daily Mail.

«Gravitatsioon  mõjutab ka kõrvu. Kui aastaid raskeid kõrvarõngaid kanda, siis venib kõrva alumine pehme osa välja. Nägu võib ilus olla, kuid vormist väljas kõrvad jätavad väga ebaesteetilise mulje, muutes samas ka enneaegselt vanemaks,» selgitasid asjatundjad.

Nad lisasid, et aastatega võivad kõrva tehtud augud samuti välja venida. Ka sel puhul aitab operatsioon, milles auku väiksemaks tehakse.

Briti ilukirurg David Gaulti sõnul lasevad patsiendid tihtipeale terve kõrva kuju muuta.

«Üks kolmandik kõrvamuutmise operatsioonidest on vaid kerged kohendused. Viimastel aastatel on kõrvaoperatsioonide arv kasvanud nii rasketest kõrvarõngastest tekkinud kahjustustest kui ka muudel põhjustel. Näiteks kui lastakse kohendada nägu, siis võidakse muuta ka kõrvu,» selgitas ilukirurg.

Londonis töötav ilukirurg Christopher Inglefield on välja töötanud meetodi, mille puhul kõrvade muutmisoperatsioonist ei jää peaaegu mitte mingisugust armi.

Selleks kulub vaid 45 minutit ja seda tehakse kohaliku tuimestusega. Inglefieldi sõnul on see protseduur väga populaarne.

Ilukirurgide sõnul kaotavad kõrvad nii nagu muu keha vananedes elastsuse. Harley Streeti ilukliinikus kasutatakse kõrvade trimmimiseks näiteks spetsiaalset pinguldusmasinat, mille abil antakse kõrvadele pisut täidlasem kuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles