«Hugo Cabret' leiutis» tunnistati National Board of Review poolt Aasta filmiks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaap Buitendijk/AP

Filmientusiaste, -teadlasi, -kriitikuid ning -elukutselisi ühendav rühmitus National Board of Review on valinud aasta 2011 parimaks filmiks Martin Scorsese 3D-filmi «Hugo Cabret' leiutis». Vanameister tunnistati ka parima lavastaja tiitli vääriliseks, vahendas forumcinemas.ee.

George Clooney võitis parima meespeaosa auhinna ning Shailene Woodley parima naiskõrvalosa aunimetuse rollide eest Alexander Payne'i filmis «Järeltulijad», mis veebruaris ka siinsetesse kinodesse jõuab. Parima näitlejaansambli auhinna viis aga koju praegu Coca-Cola Plazas linastuv draama «Koduabiline» (The Help)!

Selle rühmituse varasemad valikud ei ole võidufilmidele taganud automaatselt veel edu Oscarite jagamisel, küll aga on võidufilm leidnud tavaliselt koha parima filmi nominentide seas.

Möödunud aastal valis National Board of Review aasta parimaks filmiks David Fincheri «Sotsiaalvõrgustiku», parima filmi Oscari viis aga koju «Kuninga kõne». 2009. aastal piirdus ka Jason Reitmani film «Õhus» pärast National Board of Review auhinnavõitu vaid parima filmi nominatsiooniga. Aastal 2008 läks aga paremini - nii selle auhinna kui ka hiljem Oscari võitis Danny Boyle'i «Rentslimiljonär» (Slumdog Millionaire).

Võitjate nimekirja leiad siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles