Rein Rannap tähistab kontsertidega 55. sünnipäeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap annab üle Eesti neli klaverikontserti.
Rein Rannap annab üle Eesti neli klaverikontserti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti üks tuntumaid heliloojaid, muusikuid ja pianiste Rein Rannap annab oma 55. sünnipäeva tähistamiseks neljas Eesti kohas kontserdid "Klaverikuld".

Rannap on kontserdikorraldaja teatel ebatavaline pianist - ta on endale lausa firmamärgiks kujundanud lubaduse pakkuda alati midagi erilist, kuulajat üllatavat. Olgu selleks siis kavavalik, kontserdi pealkiri, esinemiskoht, ideed reklaami valdkonnas, improvisatsiooniline mängumaneer või kõik nimetatud korraga.

Tema viimaste aastate ettevõtmistest on avalikkuse tähelepanu enim äratanud suvised kontserdireisid mööda maakirikuid ja looduskauneid vabaõhulavasid, enamasti klaverit (sageli koos elektroonikaga) kaasas vedades.

Pianistina lõpetas Rannap Tallinna Konservatooriumi ja magistriõppe Moskva Konservatooriumis. Heliloojana omandas ta magistri- ja doktorikraadi Lõuna-California Ülikoolis.

Rein Rannap on võitnud konkursse, salvestanud heliplaate ja esinenud nii Euroopas kui Ameerikas.

Rannapi klaverikontserte kuuleb jaanuaris Kullamaal, Valgas, Tartus ja Tallinnas. Ettekandele tulevad Byrd, Bach, Mozart, Beethoven, Liszt ja Chopin.

Piletid on saadaval Piletilevis.

Rein Rannapi "Klaverikuld"
9. jaanuaril kl 19 Kullamaa kultuurimajas
13. jaanuaril kl 19 Valga Kultuuri- ja huvialakeskuses
14. jaanuaril kl 19 Tartu Vanemuise kontserdimajas
18. jaanuaril kl 17 Tallinna Estonia kontserdisaalis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles