Arvo Valton: Taska esikteos on pisut tselluliidine ja terake võlts

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edukas filmilavastaja, -produtsent ja -stsenarist Ilmar Taska on valmis kirjutanud raamatu «Parem kui elu», mis piilub filmimaailma telgitagustesse ning annab ülevaate ka autori heitlikust eraelust.

Raamatu pidulik esitlus toimus kolmapäeval, 30. novembril kinos Artis.

See, kuidas filmimees tänaseks ilmunud raamatuni välja jõudis, on samuti üsna keeruline teekond, kuid ilmselt autori enda jaoks üsna loogiline.

Nimelt, luges ajakirjanik ja filmirežissöör Imbi Paju Taska jutte ja arvas, et neist võiks sündida hea raamat.

«Ta viis mind sõna otseses mõttes käe kõrval Eesti Päevalehe kirjastusse Vallo Kalviku juurde. Nii see kõik teoks saigi,» rääkis Taska.

Ilmar Taska andis raamatuesitlusel sõna ka Eesti kultuskirjanikule ja oma heale sõbrale ning eeskujule, Arvo Valtonile.

«Arvo Valton on mulle olnud raamatu inspiratsiooniks,» tunnistas filmimees. «See sama õhk, mida oleme koos sisse hinganud on olnud mulle teeviidaks ka kirjutamisel.»

«Ilmar Taska esikteose ilmumist tuli mul oodata 35 aastat,» tunnistas Arvo Valton. «Nüüd hoian ma seda enda käes ja olen ilmselt ka üks esimestest inimestest, kes selle läbi lugenud ning pädev ka  kommenteerima.»

«See teos on pisut tselluliidine ja terake võlts, aga lugeda soovitan kindlasti, sest niiviisi on ka teil võimalik piiluda pisut Hollywoodi filmimaailma põnevate kardinate taha,» soovitas Valton.

Kiika pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles