Michael Jacksoni ihuarst mõisteti neljaks aastaks vangi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr. Conrad Murray 29. novembril kohtusaalis
Dr. Conrad Murray 29. novembril kohtusaalis Foto: SCANPIX

Selle kuu alguses Michael Jacksoni tahtmatus tapmises süüdi mõistetud arst dr Conrad Murray sai karistuseks nelja aasta pikkuse reaalse vanglakaristuse.

58-aastane Murray peab ilmselt trellide taga istuma vaid poole ajast, kuna vanglad on ülerahvastatud, vahendab Digitalspy.

Los Angelese ülemkohtu kohtunik Michael Pastor keeldus Murray nõudmisest tingimisi karistusele. Pastor otsustas, et Murray peab Jacksoni perekonnale ja lastele maksma sobiva summa, mis otsustatakse hiljem, ning 800-dollarilise trahvi.

Kohtunik selgitas: «Ma leian, et dr Murray hülgas oma patsiendi, kes teda usaldas; tema patsient oli haavatav, kuna talle manustati meditsiinitöötaja poolt potentsiaalselt ohtlikke ravimeid. Dr Murray valetas korduvalt ning proovis oma tegevust varjata. Ta rikkus meditsiinikogukonna, kolleegide ja oma patsiendi usaldust ning temas pole kübetki kahetsust, mistõttu on ta jätkuvalt ohtlik.»

50-aastase Jacksoni elutu keha leiti tema Los Angelese kodust 2009. aasta 25. juunil, umbes kolm nädalat enne planeeritud Londoni kontserte. Kiirabiarstid üritasid meest elustada, kuid ta kuulutati haiglas surnuks. Laulja surma põhjuseks kuulutati rahustite ja propofoli üledoos; viimast kasutatakse tavaliselt operatsioonidel tuimastina.

Vaata AP videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles