Breigi maailmameistrid võtavad mõõtu Tartus ja Tallinnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BOE
BOE Foto: BOE

Sel reedel ja laupäeval, 2.–3. detsembril toimub Tartus ning Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi raames esmakordselt ka pealinnas breigivõistlus Battle of EST (BOE).

BOE peakorraldaja Oliver Soometsa kinnitusel paneb BOE breigiaastale võimsa punkti maailmameistrivõistluse tasemel breigitiimide tantsulahinguga.

«Breigimaailma tippvõistlusteks loetase nelja üleilmaliste eelvoorudega breigi suurvõistlust, milleks on World Of Dance USAs, UK B-Boy Championship Inglismaal, R-16 Koreas ja BOTY Prantsusmaal. Battle of ESTil on sel aastal au võõrustada neist kolm tänavu kinni pannud meeskonda ja mitmeid nimetatud võistlustel varasemalt võidutsenud tantsijaid,» sõnas Soomets.

Nii astuvad BOE-l üles nii Battle of the Year (BOTY) 2011 kui ka UK B-Boy Championship 2011 võitnud breigi-crew Vagabonds Prantsusmaalt. Sama meeskond saavutas tänavusel R-16-l teise koha. BOE-l võistleb Vagabonds BBOYFRANCE Team nime all – nimelt on meeskond liitnud oma ridadega veel kaks oma maa juhtiva breigitiimi liiget ning võistlevad Eestis kui Prantsusmaa breigikoondis.

Kokku osaleb võistlusel 12 kutsutud breigimeeskonda ehk VIP crew’d. Ameerikast lendab kohale KnuckleHeadzCali, mis on aastate jooksul kolm korda kinni pannud World Of Dance võistluse ja hulgaliselt breigivõistlusi mitmel mandril.

Ka asub võistlustulle Top9 Venemaalt, BOTY 2009, UK B-Boy Championship 2009 ja R16 2009 võitja. Eestit esindab võistlusel breigitiim OFC.
Võistluse kavas on lisaks meeskondlikule tantsulahingule ka individuaalsed breigivõistlused (B-Boy 1vs1), millest võtavad osa ka kutsutud meeskondade valitud paremik, ning tänavatantsustiilid popping ja hip-hop newstyle.

Kokku saabub BOE-le võistlema sadakond tantsijat 20st riigist.

BOE 2011 algab 30. novembril workshop’idega, jätkub 1. novembri eelvoorudega ning jätkub 2. detsembril Kinos Sõprus toimuva suurejoonelise breikarite 1vs1 finaaliga. Võistlus päädib 3. detsembril Tartus Vanemuise Kontserdimajas breigimeeskondade tulise finaaliga. Popping’u ja new style hiphop võistlusalade poolfinaal toimub Tallinnas, võitja selgub aga juba Tartus koos uue breigi meistritiimiga.

BOE staabiks pealinnas on Tallinna Tantsuakadeemia, kus võistlema sõitnud tantsijad Tallinna ürituse eel ja järel ööbivad ja harjutavad.

Eesti vanim ja Põhja-Euroopa üheks suurimaks breigivõistluseks kasvanud BOE 2011 ehk Battle of EST 2011 toimub tänavu 11. korda. Battle of EST 2011 kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi.

Ajakava, piletiinfo ning võistlejate lähemad tutvustused leiab BOE kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles