Skandaalne vene uudisteankur: ma ei püüdnud Barack Obamat solvata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Limanova
Tatjana Limanova Foto: SCANPIX

Venemaa uudisteankur kaotas töö pärast seda, kui näitas USA presidendist Barack Obamast rääkiva uudis ettelugemise ajal keskmist sõrme.

Uudisteankur Tatjana Limanova sõnas, et kriitikule ei ole huumorimeelt ning ta vallandati alles pärast seda, kui klipp tema sõrmenäitamisest internetti jõudis, edastab The Telegraph.

Limanova sõnul ei olnud keskmise sõrme tõstmine suunatud solvanguna Obamale, vaid uudistesaate võttegrupile, kes oli vea teinud.

Venelanna kinnitusel ei ole ta ebaviisaks ning ta sai šoki, kui nägi, et ta žestist on saanud ülemaailmne sensatsioon.

«Maailmas ei ole õiglust. Ma ei pea vajalikuks end õigustada, sest see on absurdne. Sellesse juhtumisse võib väga tõsiselt suhtuda, kuid tegemist oli siiski kurioossusega. Enamik inimesi suhtusid sellesse õnneks huumoriga,» selgitas Limanova.

Ta jätkas, et hoolimata uudisteankru tööst, ei meeldi talle kuulus olla.

Venemaa REN telekanal vallandas Limanova pärast intsidendi avalikuks tulekut.

Limanovast sai möödunud nädalal üleöö negatiivne staar pärast seda, kui ta USA presidendi nime ütlemise ajal ühe käe keskmise sõrme tõstis ning see juhtum internetti jõudis.

Obama vastased ruttasid Limanovat õnnitlema, et ta solvas nende põhivaenlast. Teised aga tähendasid, et Külma sõja stiilis USA vastalisus on Venemaal ikka olemas.

Limanova sõnul näitas ta võttemeeskonnale ebaviisakat käemärki, kuna masin, kust tekst jooksis, ei olnud õiges asendis ning ta pidi paberilt lugema.

«Näitasin neile sõrmega, et tehke midagi. Ma ei teadnud, et olen sel ajal kaameras. See sõrmetõstmine lihtsalt juhtus Barack Obama nime nimetamisega samale ajale. See oleks võinud juhtuda varem või ka hiljem. Kuna ei juhtunud, siis see on vist saatus,» arvas endine uudisteankur.

Limanova sõnul ei ole tal Barack Obama vastu isiklikult mitte midagi.

«Ma tegin vea. Oleksin pidanud uurima, kas olen eetris. Tegemist oli hea õppetunniga, kuidas asju võidakse valesti tõlgendada,» lausus Limanova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles