Jõuluturu töötaja šokeeritud: süda jätab lööke vahele...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid kasutasid juhust ja tegid langenud kuuse juures usinalt pilti.
Turistid kasutasid juhust ja tegid langenud kuuse juures usinalt pilti. Foto: Liis Treimann

Tallinn on otsustanud Raekoja platsil juba kaks korda ümber kukkunud kuuse homme hommikul taas püsti panna, seekord siis neli meetrit lühemana.

Hirvli külast pärit 20 meetri kõrgune kuusk püstitati Raekoja platsile 17. novembril.

Jõulupuu kukkus esimest korda ümber 25. novembri  pärastlõunal. Inimesed vahejuhtumis õnneks kannatada ei saanud. Väidetavalt jõudis kuuse eest napilt, enne selle kuukkumist, lahkuda üks lasteaiarühm. Puu tõsteti püsti sama päeva õhtuks.

Pühapäeval, 27. novembril süütas Tallinna linnapea Edgar Savisaar puul pidulikult esimese advendiküünla. Õhtuks oli jõulupuu taas pikali. Ka seekord oli tegemist õnneliku õnnetusega.

Kaks ei jää ilma kolmandata, ütleb vanarahvatarkus

«Ega kaks ei jää ilma kolmandata,» arvab üks jõlulaadal töötav müüjatar. «Torm oli pühapäeval tugev. Juba päeval oli kuuse latv viltu ja mina otsustasin oma tööpäeva varem lõpetada».

«Imelik oli ka see, et Raekoja platsil ringi sebinud turvatöötajad käskisid meil ohu korral kioskitesse varju minna. Aga need putkad on ju õhukesest vineerist ja oleksid mitmetonnise puu kukkumisel laiaks litsutud nagu kaardimajakesed,» imestab teine jõululaadal töötav müüja.

«Teate, mul jätab süda praegugi veel lööke vahele, kui seda maas lamavat kuuske vaatan,» väristab jõulukuuse kõrval oleva kioski müüjatar õlgu. «Milline õnn, et puu jälle lava poole kukkus, kus kedagi ega midagi ees polnud!»

«Miks see kuusk peab üldse nii suur olema,» arutlevad jõuluturul töötajad. «Kui on ikka näha, et tormituuled ei vaibu, siis oleks mõistlik tuua siia väiksem või lihtsalt palju väikseid jõulupuusid. Kui see suur mürakas jälle püsti pannakse, ei julge siia varsti ka ükski ostja enam tulla.»

Mida sina arvad? Kas sama kuusk tuleks ka veel kolmandat korda püsti tõsta?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles