«Kodutunne» aitas hiljuti lesestunud nelja lapse ema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutunne - Jana
Kodutunne - Jana Foto: Kanal 2

Sel nädalal käis «Kodutunne» Urvaste vallas, kus peab eluga toime tulema üksikema nelja lapsega.

Jana elab selles vanas majas viis aastat. Pärast mehe surma on pere viieliikmeline - neli last ja 36-aastane Jana ise. Maja juurde toob kitsas allee, mille kõrval on mahajäetud koolimaja. Sügisõhtud on kottpimedad.

Janalt küsitakse pidevalt, kas ta ei karda seal elada.

«Absoluutselt mitte. Enamjaolt inimesed ütlevad, et kuidas ma siin küll elan. Ma ei tea ühtegi inimest, kes tahaks siin elada. Aga mulle siin meeldib,» rääkis Jana. «Ega seal linnas ka ju midagi julgemat pole? Seal on palju suurem oht mingi kuritöö ohvriks langeda.»

Linnas kasvanud Jana on alati tahtnud maal elada ning tema unistus on ses osas täitunud. Jana teenib leivaraha käsitööga.

Jana kohtus oma mehega 12 aastat tagasi ühel sünnipäeval. Mees oli temast 20 aastat vanem ning nii mõnigi oli sellele suhtele viltu vaadanud, kuid Janat see ei häirinud.

Eelmine aasta oli Jana perele erakordselt raske - tuttavate koer ründas last ning nad sattusid avariise, mis andis mehe haigusele hoogu juurde.

«Ta oli raskelt põdenud kollatõbe ja maks oli saanud juba kahjustada. Ta oli täiesti karske, aga kui tuli siia Võrumaale, hakkas õlut jooma ja võttis natuke viina ka, mis lõi selle haiguse välja,» meenutas Jana. Mees kahetses väga, et ei jõudnud perele ilusat kodu valmis teha.

«Kodutunne» kinkis Janale laste magamistoa, köögi ja duširuumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles