Peruu linnapea kardab, et kraanivesi muudab mehed homoks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruu linnapea kardab, et kraanivesi muudab mehed homodeks
Peruu linnapea kardab, et kraanivesi muudab mehed homodeks Foto: SCANPIX

Peruus asuva Huarmey linnapea Jose Benitez kardab, et kõrge mineraalisisaldusega kraanivesi mõjub meeste tervisele halvasti, muutes nad homoks.

Linnapea hoiatas kohalikke mehi kraanivee eest pärast seda, kui leiti, et vees on liigselt strontsiumi, edastab Huffington Post.

Huarmey saab oma kraanivee Tabalososes asuvast veepuhastusjaamast. Limas asuv telekanal teatas selle aasta alguses, et selles linnas on suur osa ehk 14 000 meest homod. Homode suurt arvu seostati sealse veega.

«Kahjuks kahandab strontsium meeshormooni testosterooni taset. Kui meie linna mehed kraanivee trabimist jätkavad, muutuvad nad Tabalosose meeste sarnaseks. Seal ja veel paaris linnas on homoseksuaalsete meest osakaal kasvama hakanud,» selgitas Huarmey linnapea.

Ta jätkas, et Huarmey noortel meestel võib selle veestigma tõttu alaväärsus tekkida.

Limas asuva farmatseutide kolledži juht Robert Castro Rodriguez esines Peruu riigiraadios ja püüdis linnapea seisukohta ümber lükata. Ta selgitas, et suur kogus strontsiumi kehas viib tavaliselt luuvähi, aneemia ja kardiovaskulaarsete haigusteni, kuid et tekita homoseksuaalsust.

Tegemist ei ole esimese korraga, mil Peruus otsitakse homoseksuaalsuse tekkele ebatavalisi põhjuseid.

Peruu siseminister Mercedes Cabanillas soovitas politseinike ridadest homoseksuaalid välja visata, kuna nad võivad heteroseksuaalseid politseinike «nakatada».

Homoseksuaalsuse levikut on kartnud ka Boliivia president Evo Morales, kelle sõnul võib kanaliha söömine meeste hormonaalset taset kõigutada ning nad homodeks muuta. Seda põhjusel, et kanadesse süstitakse naishormoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles