Hispaania kuningas sai vastu ust kõndides sinise silma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kuningas Juan Carlos I
Hispaania kuningas Juan Carlos I Foto: SCANPIX

Hispaania kuningas Juan Carlos I sai kuningapalees vastu ust kõndides sinise silma.

73-aastane monarh jäi oma kannatada saanud näoga fotograafide kaamera ette kui ta võttis vastu uusi Hispaaniasse akrediteeritud diplomaate, edastab AFP.

Kuninga silm oli paistes, silma ümbrus sinakat värvi ning ninal plaaster.

Kuninga nõunike sõnul sai kuningas kannatada selle nädala alguses, kuid vigastused ei ole nii rasked, et ta oleks pidanud ametlikest üritustest loobuma.

Kuningas ise kommenteeris: «Nii juhtub siis, kui kõndida vastu ust».

Hispaania meedia andmetel oli intsidendi põhjustajaks üks kuningapalee töötaja, kes oli ukse kinni pannud hetkel, mil kuningas tahtis usta avada ja teise ruumi astuda.

Hispaania kuningas on ka varem sarnastesse juhtumitesse sattunud. 1981. aastal sai ta rinda, näkku ja kätele lõikehaavu, kui ta kiirustas Zarzuela palees läbi klaasukse, et basseini minna.

Selle aasta alguses vihastas kuningas pressi peale, kuna see nämmutavat pidevalt ta tervisliku seisukorra üle. Ühel pressikonverentsil ütles ta ajakirjanikule, kes ta tervise järele uuris: «Te tahaksite mind iga päev tappa, kirstu toppida ja maha matta».

Sellel aastal on monarh vahetevahel keppi kasutanud, kuna juunis tehti ta paremale põlvele operatsioon.

Selle aasta septembris aga opereeriti kuninga vasaku jala achilleuse kõõlust. 2010. aasta mais eemaldati kuninga kopsust kasvaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles