«Ringikuningas» võistlevad kaheksa tuntud eesti meest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil võtavad mõõtu Kaarel Kose (mustades pükstes) ja Silver Laas (punastes pükstes).
Pildil võtavad mõõtu Kaarel Kose (mustades pükstes) ja Silver Laas (punastes pükstes). Foto: Toomas Huik

Täna kell 22.30, kohe pärast «Kalevipoegi» alustab Kanal 2s uus adrenaliini-saade «Ringikuningas», kus kaheksa eesti meest asuvad omavahel võitlusse taipoksis. Teiste seas tõmbavad poksikindad kätte ka illusionist Jürgen Veber ja näitleja Lauri Pedaja.

Läbi nelja saate kestval taipoksi turniiril «Ringikuningas» osalevad  ansambli Traffic solist Silver Laas, illusionist Jürgen Veber, raadiohääl Kaarel Kose, näitlev juuksur Lauri Pedaja, Noorkuu laulja Rein Kahro, jalgpallitreener Getulio Fredo, maleäss Tarvo Seeman ja popkunstnik Martin Saar. Taipoksi trennidega alustasid mehed juba varasuvel.

«Ma olen peljanud füüsilist kontakti. Kui ma käisin 9-aastasena pool aastat maadlustrennis, siis sain hästi negatiivse emotsiooni. Nüüd selles saates osalemine ongi selline enesele tõestamine või sellest üle saamine mõnes mõttes,» selgitab Lauri Pedaja, miks ta otsustas «Ringikuninga» väljakutse vastu võtta.

«Ma arvan, et inimesena, kes ei ole kordagi kakelnud, on minu eelis algaja õnn,» ütles illusionist Jürgen Veber ühes hiljutises intervjuus. Trikimehe kokkupuude võitluskunstidega on enne «Ringikuningat» piirdunud vaid televiisorist spordiülekannete jälgimisega.

Saates osalev male rahvusvaheline meister, Eestit maleolümpial esindanud Tarvo Seeman võtab aga kogu teema kokku vägagi pidulikult: «Üks male suurkuju on öelnud, et tal on kahju inimestest, kes ei oska malet mängida, samuti on tal kahju ka inimestest, kes pole kogenud armastust. Ma laiendaks seda taipoksile, et mul on kahju inimestest, kes ei oska taipoksi ja pole kogenud elus tõelist armastust.»

Igas «Ringikuninga» osas toimub mitu taipoksimatši, kus alagruppidesse loositud võistlejad liiguvad samm-sammult finaali suunas, mis toimub 3. detsembril Kalevi Spordihallis üritusel Fight Night. Eesti kuulsuseid treenivad treenerid klubidest Leegion, Garant ja Tallinna Taipoksiklubi.

Saate üks eesmärke ongi tutvustada taipoksi kui vaatemängulist ala, mis tooks noored tänavatelt spordisaalidesse
distsiplineeritud idamaist võitluskunsti harrastama.

«Ringikuninga» avaosa on Kanal 2 eetris juba täna kell 22:30, kohe pärast kodumaist hittsarja «Kalevipojad».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles