Endised töökaaslased Urmas Oti eraelust: valusaid teemasid oli teisigi, üheks neist tema üksindus (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleajakirjanik Urmas Ott elab kolleegide ja televaatajate südames edasi, oli tuntud kuid eraelus salapärane ja üksik.
Teleajakirjanik Urmas Ott elab kolleegide ja televaatajate südames edasi, oli tuntud kuid eraelus salapärane ja üksik. Foto: Toomas Huik

Legendaarne telemees ning saatejuht Urmas Ott on jätnud tuhandete televaatajate mällu kustumatu mälestuse. Otsekohene ja julge telemees oli eraelus aga privaatne ning oma eraelu kohta ei avaldanud praktiliselt midagi. 

Armastatud telemees Urmas Ott lahkus meie seast juba 10 aastat tagasi. Mälestus temast aga endiselt surematu. Mehe 10. surmaastapäeval tõi ETV ekraanile legendaarsele ajakirjaniku elukäigule valgust heitva saate «Urmas Ott. One Man Show». Seda, milline ta oli teleekraanil, said näha paljud, kuid tunda teda isiklikul tasemel, oli privileeg, mis sai osaks vaid loetutele.

Urmas Ott, kuigi otsekohene ja sihikindel, kes võis mõjuda hirmutavana, oskas ümbritsevaid inimesi panna tundma, justkui nad oleksid tema sõbrad. Neid valdas soe ning sõbralik tunne, kuid endast ei avaldanud Urmas kunagi kuigi palju. Nõnda lahkus mees töölt, teadmata kuhu, või mida tegema.

Ajakirjanik ja kolleeg Kärt Anvelt meenutab, et Urmase glamuuriihalus ei olnud saladus. Talle meeldis ilusasti, hästi ja luksuslikult elada ning ei pidanud seda vajalikuks varjata. Kellega, kus ja kuidas mees aga oma tööga välja teenitud kaunist elu elas, hoidis aga kiivalt varjul: «Ta tuli, tegi oma saate, rutiini järgmine osa oli alati kõik läbi arutada ja siis ta läks. Keegi ei tea kuhu.»

«Oma isikliku elu varjamisel oli ta väga-väga osav, või siis tal seda isiklikku elu äkki ei olnudki,» meenutab ajakirjanik Urmas Reitelmann.

«Ma ei ole mitte midagi selleks teinud, et olla spetsiaalselt salapärane, ma lihtsalt olen selline nagu ma olen ja mulle meeldib elada nii nagu ma tahan. Mul on lihtsalt väga palju probleeme iseendaga, mis on vaja lahti harutada ja selgeks mõelda. Sellega ma ei ole küll tegelenud et ehitada mingisugust müüri või anda ainet mingisugusteks juttudeks,» on Urmas Ott ise enda eraelu kohta öelnud.  

Olavi Pihlamägi meenutab, et mehe jaoks oli valusaid teemasid, millest Urmas rääkida ei armastanud teisigi, üheks neist aga tema üksindus. Saates on arhiivist välja otsitud intervjuu Urmas Otiga, milles mees avaldab, et kunagi soovis ta väga abielluda ning armastus tookord välja valitud neiu vastu jätkus ka siis, 20 aastat hiljem. Kuid leiab siis, et aeg selleks on möödunud ning elus on saabunud teised prioriteedid.

 Raadio 2 jutusaate «C'est la vie» viimase saate viimane intervjuu tehti Urmas Otiga. Saate autor Olavi Pihlamägi helistas Urmas Otile, kes oli saatesarja esimene külaline ning küsis jahmatava küsimuse: «Kas te olete homoseksuaal?»

«Olen alati seda meelt, et inimene elab ainult ühe korra elus ning peab alati kaifi saama, sellest, millest ta oma kaifi saab. Kui küsimus on selles, kellega mina magan, siis mina magan üksinda. Ja tunnen ennast suurepäraselt.»

Vaata kogu saadet Urmas Otist SIIT

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles