Pildigalerii: liha-ja musklimäed vallutasid Tallinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Nokia kontserdimajas võistlesid nädalavahetusel maailma parimad kulturistid. Eestlane Taavi Kooviti võitis klassikalises kulturimis kuni 180 cm meeste võistlusklassis MMi kuldmedali.

Tallinnas peetud klassikalise kulturismi MMil jõudis finaalidesse neli eestlast, neist edukaim oli Taavi Koovit (-180 cm), kes krooniti maailmameistriks.

Raigo Kuusnõmm (-171 cm), Imre Vähi (-175 cm) ja Janar Rückenberg (üle 180 cm) said kõik omas klassis 5. koha.

 

Võistlustel osales 250 sportlast 70 riigist

Klassikaline Kulturism on kulturismist 2005. aastal eraldunud ala, mille ideaaliks on Antiik-Kreeka skulptuurid ja mis ei eelda võistlejatelt suurt lihasmassi, vaid ideaalseid keha proportsioone, kus olenevalt pikkusest on määratud maksimaalne kehakaal.

Kuidas seda arvutatakse:
- 168 cm (kaalu valem pikkus - 100)
- 171 cm (kaalu valem pikkus - 100 + 2 kg)
- 175 cm (kaalu valem pikkus - 100 + 4 kg)
- 180 cm (kaalu valem pikkus - 100 + 6 kg)
- 190 cm (kaalu valem pikkus - 100 + 8 kg)
- 198 cm (kaalu valem pikkus - 100 + 9 kg)
+ 198 cm (kaalu valem pikkus - 100 + 10 kg)
 

Klassikalise Kulturismi MMi raames toimusid samaaegselt ka Maailmakarika võistlused fitnessis, bodyfitnessis ja kulturismis ning näidisvõistlus Athletic Fitnessis.

Athletic Fitness on Põhjamaades väga populaarne mitmevõislus, kus paremusjärjestus selgub kolme ala kokkuvõttes: kehavoorud, lõuatõmbamine ja sõudmine sõudeergomeetril.
 

Ürituse raames toimus pühapäeval ka eesti keelde tõlgitud Dr. Rafael Santonja ja Bernardino Lombao raamatu „Revitalisatsioon – kuidas elada 100 aastaseks!” esitlus.

Raamat on kirjutatud maailmas üha populaarsust koguva Anti Aging programmi raames. Raamat õpetab, kuidas sõltumata vanusest läbi sportliku aktiivsuse ja tervisliku toitumise elada täisväärtuslikku elu kõrge vanuseni.

 

Kiika mahukat pildigaleriid!

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles