«Tippkohtumine»: kuidas saadi nõukaajal diskoriks?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tippkohtumine"
"Tippkohtumine" Foto: ERR

ETV «Tippkohtumises» mängisid sel pühapäeval Rohke Debelaki võistkonnas KatrinViirpalu ja Mati Talvik ning Urmas Vaino kõrval Kärt Anvelt ja Hirvo Surva. Retrovideote hulgas sai näha lõiku sellest, kuidas tarifitseeriti diskoreid.

 

REPORTER: Kas teil on piisavalt vahendeid, näiteks lektoreid, plaate, transporti, aitamaks diskoreid?

TARIFITSEERIJA: Meil endil ei ole. Ei lektoreid, ei transporti, ei plaadimaterjali, ei metoodilist kirjandust.

REPORTER: Kuidas toimub diskorite taseme tõstmine?

TARIFITSEERIJA: Tarifitseerimine praegusel ajal toimub...

 

KÜSIMUS: Kuidas toimus diskorite taseme tõstmine?

URMAS VAINO: No nii, mis me siis nägime selles klipis?

HIRVO SURVA: Nad tõid veoautoga taset juurde.

URMAS VAINO: Aa, see oligi uus tase! Kuidas sulle Kärt tundub, kas see võibki nii olla, et diskotantsu toodi juurde veoautoga?

KÄRT ANVELT: Ma arvan küll.

URMAS VAINO: Tarifitseerimine toimus väga lihtsalt. Diskotantsija pidi ise muretsema endale veoauto ja kellel oli suurem veoauto, see oli kõrgemini tarifitseeritud.

ROHKE DEBELAKK: Loomulikult oleme me nõus, aga täiesti teine arvamus on!

KATRIN VIIRPALU: Mõte liikus selles suunas, et kui oli ikkagi aasta 1978, siis Endla tänaval oli noorte tehnikute pood. Ja kui siin proua juhtis tähelepanu, kuidas ei olnud plaate, ei olnud vidinaid, millega neid plaate mängida, kogu see tehniline pool oli väga hale 78ndal aastal, siis ma arvan, et noorte tehnikute maja kindlasti kaasati disko taseme tõstmisesse.

ROHKE DEBELAKK: Kõige suurem probeem oli, et seda kõike, mida ei olnud, polnud ka millegagi vedada. Siis tõmbabki selle ringi veelgi kokku, et minu meelest ei kasutatud sellel diskol ka elektrit! Kes suutis teha Raekoja platsil kuus tundi korralikult diskot ilma elektrita, ilma plaatideta, ilma juhtmeteta, ilma muusikata, ilma publikuta!

MATI TALVIK: Kui päris ausalt öelda, mina olen väga vähe diskodel käinud, ma olen pisut eakam juba. Aga see taseme tõstmine käis väga lihtsalt - diskor tõsteti järjest kõrgemale ja kõrgemale ja kõrgemale. Füüsiliselt pidi nägema tervet saali, vaatama kõigile ülevalt alla, sest need härrad harilikult oma mentaalsetes võimetes vaatasidki teistele ülevalt alla.

ROHKE DEBELAKK: Ja lõpuks oligi nii, et ta sõitis lennuki peal ja tegi tervele Eestile diskot!

 

ÕIGE VASTUS: Tarifitseerimine praegusel ajal toimub nii-öelda kuivalt. Diskorid esinevad oma kavadega, mille nad esitavad kirjalikult komisjonile varem – komisjoni ees ilma publikuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles