Jana Kask kinnitab kanda Lätis ja vallutab USAs tantsutabelit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Kask käis bändiliikmetega Montonis Eesti Laulu jaoks rõivaid valimas.
Jana Kask käis bändiliikmetega Montonis Eesti Laulu jaoks rõivaid valimas. Foto: Jelena Rudi

Lauljatar Jana Kask sisenes looga «Feel The Vibe» USA iDJPool tantsutabeli kaheksandale kohale. Samuti alustab lauljatar järgmisel nädalal promotuuri Lätis.

Jana Kase mänedžer Tõnu Lindret ütles, et tegemist ei ole müügitabeliga. «iDJPool on ettevõte, mis vahendab muusikat tootjate ning raadiojaamade ja diskorite vahel. See on üks USA suurimaid aastast 1985.»

Tegemist on kõva tabeliga

Lindret sõnas, et plaadifirmad ei suuda füüsiliselt oma muusikat raadiojaamadesse saata ja selleks kasutatakse iDJPooli laadsete vahendajate abi. «Plaadifirmad saadavad oma uue materjali vahendajale. Diskorid ja raadiojaamade muusikajuhid käivad kuulavad uued lood üle ning ostavad lemmikud välja. Tabeli pingerida tekib vastavalt sellele, kelle muusikat on rohkem ostetud. Tegemist on päris kõva tabeliga.»

Tõnu, kes on ühtlasi ka loo «Feel The Vibe» autor, ütles, et tal oli tabelit vaadates üllatus suur. «Seda enam, et see on minu enda lugu, siis mul läksid tabelit nähes silmad pahupidi. Me saatsime loo sinna oktoobri alguses. Esimese kuuga tõusime kohe kaheksandaks.»

«Ma arvan, et laul on levima hakanud tänu Youtube´ile. Keegi oli selle laulu endale alguses netipoest ostnud ja sellest töötluse teinud. JRMX versioon sellest loost hakkas kiiresti levima,» ütles Tõnu Lindret ja lisas: «Võib-olla tänu sellele, et Kerli on Eestis pärit tekkis ka USA raadiojaamades kõrgendatud huvi selle loo vastu.»

Jana Kasel algab Lätis promotuur

Tõnu on kindel, et Jana Kase uue suuna valik muusikas on ennast õigustanud. «Kuna see on Läti plaadifirma (Microphone Records) välja antud, siis lätlased täie rauaga soosivad Janat. Selle looga läheme me järgmisel nädalal promotuurile.

Jana Kask vihastas välja kohalikud lauljatarid. «Lätis avatakse uus raadiojaam ja Jana läheb seda avama. Kohalikud muusikud on solvunud, et raadio avamisele kutsutakse peaesineja Eestist.»

Jana teeb ka koostööd Läti tehnobändiga Zodiac. «Bänd tegi Lätile eurolaulu, mille esitamisega kohalikud hakkama ei saanud. See laul kingiti Janale. Zodiaci liikmed olid sillas Jana häälest. Nad kirjutavad nüüd rockooperit ja Jana saab seal peaosa,» lisas Tõnu Lindret.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles