Ithaka Maria Rahula: kooselu võib joosta karile igas etapis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ithaka Maria Rahula
Ithaka Maria Rahula Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Mõni nädal tagasi sai laiem avalikkus teada, et Ithaka Maria Rahula(32) ja Tomi Rahula(35) on juba aastaid lahutatud.

«Ma olen hakanud vaatama enda sisse, mind huvitab hetkel hoopis oma sisekosmos,» ütles Ithaka Maria Rahula ajakirjale Naised.

Mis on see, mis annab naisele julguse tunnistada, et suhe on läbi ja ainus väljapääs on lahutus?

Esiteks, kui on vähegi võimalik, siis tuleks lahutust vältida! Eriti kui peres on lapsed. Inimeseloom on niisugune habras ja tundlik olevus, kes mõtleb palju, vahel üle. Lisaks peab ta võitlustele « seal väljas» pidevalt võitlusi ka enda peas ja sees – tunneme, vajame, satume segadusse, paanikasse jne.

Sellisel juhul on hea, kui kahe ja /või enama lapsega inimese liitu hoiab koos kas või mingi institutsioon, kuniks selgus päriselt majas.

Aga kui lahkuminek on möödapääsmatu, siis peab arvestama, et päriselt lahti rebida teisest pole võimalik.

Tasakaalu leidmine omavaheliste suhete ümberkorraldamises vajab tugevust küll. Kusjuures mitte ainult asjaosalistelt vaid ka uutelt võimalikelt kaaslastelt, kes peavad samuti aru saama ja leppima sellega, et su partner on eluks ajaks oma eksiga seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles