Haid jahtisid tüdrukuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hai
Hai Foto: SCANPIX

Austraalias Uus-Lõuna-Walesis Bayroni lahes ujudes sattusid kaks tüdrukut eluohtlikku olukorda, kui haid neid jahtima hakkasid.

Tüdrukutel oli harjumus samas lahes oleva uppunud laeva juurde ujuma minna ja vrakilt vette hüpata, kirjutab abc.net.au.

Kaks 14-aastast tüdrukut märkasid järsku vees kahte haid ja olid sunnitud veest välja ulatuva roostetanud laeva osale ronima.

«Nägime suuremat ja väiksemat haid selgelt. Kui oleksime tasakaalu kaotanud ja tagasi vette kukkunud, oleksid need kiskjad meid lõhki kiskunud,» lausus üks eluga pääsenud tüdrukutest, Caitlin Robinson.

Ta sõbranna Jett Coates lisas, et nad on juba pikka aega käinud rannast viiekümne meetri kaugusel asuva laevavraki juures ujumas.

«Ma ei suutnud uskuda, et haid meid jahivad. Seisime seal hirmust kanged, julgemata ennast liigutada. Mõtlesime juba kõige koledama stsenaariumi peale,» lisas Coates.

Lähedal olnud surfar nägi kimbatuses tüdrukuid ja püüdis neid päästma minna, kuid üks haidest ründas teda.

Surfari sõnul hoidsid tüdrukud kramplikult üksteisest kinni ja ootasid päästmist.

«Nägime kuidas väiksem haidest hüppas üle ühe veest välja ulatuva laevaosa ja teine hai, kes nägi välja nagu surfilaud ootas meie allakukkumist,» meenutasid tüdrukud.

Pärast 40 minuti pikkust piina tulid vetelpäästjad mootorpaadiga ja päästsid kannatajad haide käest.

Päästetud tüdrukud lisasid, et sinna kohta nad ujuma enam ei lähe.

Vetelpäästjate andmetel on viimase kuue nädala jooksul Byroni lahes nähtud 32 haid ja ühte inimest on hai rünnanud.

«Haid satuvad rannalähedasse vette saakkalu otsides,» sõnasid vetelpäästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles