NASA sõnul võime me kõik tulnukad olla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip: inimene või tulnukas?
Peaminister Andrus Ansip: inimene või tulnukas? Foto: montaaž

Vahet pole, kas usud elu võimalikkusesse väljaspool meie päikesesüsteemi või mitte, aga fakt, et me siin eksisteerime, tähendab, et kuskilt peab meie algmaterjal pärinema, vahendab enesearenguportaal Alkeemia.ee.

Meteoriite uurides leidsid teadlased valmiskujul DNA komponente ning sellest järeldas NASA, et meie elu algosakesed on Maale kukkunud kosmosest.

Goddard Space Flight Center'is uuriti taevast alla kukkunud kosmilise päritoluga kivitükke, mida leiti nii Antarktikast kui ka Austraaliast. Maavälised kivimid sisaldasid erinevat tüüpe lämmastikaluseid, mis on DNA ja elu tekkimisel hädavajalikud.

Teadlastel õnnestus ka eraldada kosmilise päritoluga osakesed ja tõestada, et need pole tekkinud Maal - see on äärmiselt oluline, kuna tihti kritiseeritakse, et meteoriitidel ilmnevad need osakesed pärast kokkupuudet meie planeediga.

Järeldused avastusest on üsna laiahaardelise iseloomuga ja pakuvad välja, et inimkond võib oma eksistentsi võlgneda mõnele Maa algusaegadel sobivalt siiakanti sattunud meteoriidile, ilma milleta võiks meie planeet olla kivine ja vesine tühermaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles