Jalkafännid Dublinis: õige fänn toetab meeskonda lõpuni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti fännid
Eesti fännid Foto: Liis Treimann

Täna õhtul toimub Dublinis Euroopa meistrivõistluste teine play-off-kohtumine Eesti-Iirimaa. Kohale sõitnud Eesti meeskonna toetajad on tänase mängu ootuses, vaatamata reedesele nadile tulemusele, positiivselt meelestatud. 

«Hetkel on meeleolud rõõmsad. Asi on lihtne, 5:1 võit ja kõik on korras,» ütles Jalgpallihaigla kõneisik Frank Kolde Dublinist ja lisas: «Õige fänn toetab meeskonda lõpuni. Niikaua kui see paks mees pole vilistanud, on veel kõik lahtine.»

Kolde ütles, et iirlaste üleolevat suhtumist eestlastesse pole märgata. «Nad on väga sõbralikud,  tunnevad lihtsalt kaasa, mis seal ikka. Nad üldiselt ei ole rahul oma meeskonna mänguga. Iiri vutifännid rõõmustavad, et tõenäoliselt saab meeskond edasi, kuid nad ei ole päris kindlad selles, et mis hakkab edasi saama Ukrainas ja Poolas.»

«Teades seda, et meil on põhimõtteliselt põhikaitse puudu ja on puudu ka väravavaht, siis ma arvan, et iirlased kipuvad meid seekord alahindama. Ma loodan, et Eesti koondisel on tahtmine tõestada, et see asi ei ole nii hull. See meeskonnavaim peaks nüüd mängima hakkama.»

«Tähtis on see, et nad täna teevad positiivse resultaadi. Väike võit oleks hea, siis on kõik hästi.»

«Ma ei näe mingit põhjust, miks ei peaks nii minema. Suured pinged on maas ja nüüd saab korralikult mängida. Jalgpalliajaloos on neid kordi küll olnud, kui sellisest seisust on välja tuldud. Ka siis, kui me täna kaotame, on meeskond toetamist väärt.»

Suurem osa Eesti meeskonna toetajatest jõuab Dublinisse täna päeval. «Linnapildis on eestlasi juba näha, aga paljud jõuavad alles täna. Kohe varsti saame mängupiletid kätte ning peale seda toimub fännidevaheline sõprusmäng ,» rääkis Frank Jalgpallihaigla tänastest tegevustest. «Hiljem vallutame mõned baarid ja siis hakkame mängupaika liikuma. See on fännidele samasugune tavaline rutiin nagu meeskonnale mänguks valmistumine.»

Kolde ütles reedese mängu kokkuvõtteks, et meeskond põles moraalselt läbi. «Pingutati üle. Aga sellest peab aru saama, et me oleme esmakordselt nii kõrgel tasemel. Vaimselt ei jõudnud see neile võib-olla veel kohale. Kui me mõtleme 19 aastat tagasi, siis need esimesed mängud olid täpselt samasugused. Mängu tähtsus oli niivõrd suur sellel hetkel.»

Kolde sõnas, et Eesti on jalgpallis juba palju saavutanud. «See, et me oleme siia play-offi jõudnud, on juba väikene ime meiesuguse riigi jaoks. Kui keegi oleks mulle peale Fääri saarte mängu ütelnud, et me jõuame play-offi, siis ma oleksin arvanud, et tal on jäänud rohud võtmata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles