Satelliidid paljastasid Gobi kõrbest kummalise objekti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satelliidid paljastasid Gobi kõrbest kummalise objekti
Satelliidid paljastasid Gobi kõrbest kummalise objekti Foto: Wikipedia.org

Satelliidid paljastasid, et Gobi kõrbesse on kerkinud suured senitundmatu ehitise, mis on tekitanud spekulatsiooni, et mida Hiina selles mitte just väga inimsõbralikus paigas toimetab.

Google Earth piltidelt on näha, et kõrbes on pooleteise kilomeetri laiuseid heledaid rajatisi, mis moodustavad kummalise võrgustiku, kirjutab The Telegraph.

2007. aastast pärit satelliidipiltidel on heledate rajatiste ümber on mingid oranžid objektid.

Hiljutistel fotodel on näha, et konteinerit meenutavad objektid on viidud esialgsest asupaigast mitmete kilomeetrite pikkuselt laiali.

See objekt on rajatud Gansu ja Xinjiangi provintsi piirialale, mis on Jiuqanis asuvast Hiina kosmoseprogrammi keskusest vaid 100 kilomeetri kaugusel.

Võrdlemisi lähedal sellele objektile, umbes 600 kilomeetri kaugusel, on ka Ding Xini lennuväebaas, kus katsetatakse uusimaid hävituslennukeid.

Gobi kõrbesse rajatu on mõistatus, kuid asjatundjate sõnul võib see olla rakettide katseala, kuhu on rajatud linnatänavate simulatsioon.

Väljaande Jane`s Defence Weekly kaitsespetsialisti Tim Ripley sõnul meenutab Gobi kõrbesse rajatu USA kuulsat Nevada kõrbes asuvat salastatud ala 51. Seal asub ka Roswell, mida seostatakse tulnukate aluse allakukkumisega.

«Pildil olev võib olla rakettide katseala. Ameeriklastel on selliseid Nevadas piirkonnas 51 üsna palju,» selgitas ekspert.

Internetis on aga juba hakanud levima igasugused teooriad, et tegemist on Hiina variandiga USA alast 51, UFOde baasi või päikeseenergia kogumiskohaga.

Gobi kõrb on kõrbeala Sise-Aasias, selle suurus on 1,3 miljonit ruutkilomeetrit. Tegemist on peamiselt kivi- ja savikõrbega.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles