Mehed langevad Facebooki pettuse võrku sagedamini kui naised

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed langevad Facebooki pettuse võrku sagedamini kui naised
Mehed langevad Facebooki pettuse võrku sagedamini kui naised Foto: SCANPIX

USAs ja Suurbritannias tehtud uuring näitas, et mehed langevad sotsiaalmeedia lehekülgedel, kaasa arvatud Facebook, levivate pettuste võrku sagedamini kui naised.

Uurijate sõnul ei tulene see sellest, et naised on ettevaatlikumad erainformatsiooni paljastamisel, vaid sellest, et meeste puhul mängib rolli niinimetatud seksifaktor, kirjutab Daily Mail.

«Mehed on valmis enda kohta käivat informatsiooni Facebookis jagama peaaegu igale naisele, kes on endast napis riietuses foto riputanud. Samuti kipuvad mehed neid naisi kohe sõbraks pidama,» selgitasid uuringu teinud.

Erainformatsiooni paljastanud langevad aga sageli küberkuritegevuse ohvriks.

1649 mehe ja naise seas tehtud uuring paljastas, et mehed võtavad sagedamini vastu sõbraks saamise palveid, nad paljastavad oma asukoha, ignoreerivad hoiatusi, jätavad oma konto avatuks ning ei loe lehekülje privaatsushoiatusi.

Ka on meeste ja naiste tegutsemine internetis erinev.

Uuring paljastas, et 64,2 protsenti naistest lükkas võõra sõbraks hakkamise pakkumise tagasi. Meest puhul oli neid 55,4 protsenti.

Neljandik mehi lubab võõrastel oma kontosid vaadata ja uurida. Naistest on neid vaid 16 protsenti.

Oma asukohta paljastavaid mehi oli 25,6 protsenti, naisi aga 21,8 protsenti.

Uurijatele oli üllatus, et USA mehed võtavad internetis rohkem riske kui Suurbritannia mehed.

«Mehed hakkavad üsna lihtsalt sõbraks, kui näha on atraktiivse ja napilt riides naisest pilti. Naised aga ei lähe nii lihtsalt seksikate ja kenade meeste lõksu,» selgitati.

Uurija George Petre kinnitusel ei ole naiste ettevaatliku internetisuhtluse taga mitte kartus, vaid see, et ühiskonnas kehtivate kirjutamata seaduste kohaselt on naisi õpetatud võõraste meeste suhtes ettevaatlikud olema.

«Mehed võtavad naistest rohkem riske, eriti siis kui tegemist on atraktiivse võõraga. Positiivne on see, et vaid neljandik kasutajatest on nõus enda kohta liigset paljastust tegema,» selgitas Petre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles