USAs sündis ligi seitsmekilogrammine laps

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Californias sündis ligi seitse kilogrammi kaalunud laps
Californias sündis ligi seitse kilogrammi kaalunud laps Foto: SCANPIX

USAs Californias sündis ligi seitse kilogrammi kaalunud laps.

Kaks päeva enne jõule 6,6 kilogrammi kaalunud lapse ilmale aidanud arstide sõnul on see poiss maailmas üks suuremaid vastsündinuid, kirjutab foxnews.com.

Richard Walker Sault nimeks saanud poiss sündis keisrilõike abil ning ta ema üsast välja tõstmiseks oli vaja kahte arsti.

«Arvasime, et meie esmasündinu oli looduseime, kuid teine laps on veelgi suurem ime,» sõnas lapse isa Richard Sault.

Isa jätkas, et ka esimene laps, tütar, oli sündides tavapärasest suurem ning juba kümnekuuselt oskas ta kõndida.

«Mis aga puutub nüüd sündinud poega, siis mul on tunne, et ta võiks haiglast lausa omal jalal koju minna,» naljatles isa.

Arstide sõnul on nii laps kui ka ema hea tervise juures.

Vanemad lisasid, et ostsid tavalised beebiriided, kuid nüüd peavad need natuke vanematele lastele mõeldud riiete vastu ümber vahetama.

Orange maakonnas asuvas St. Josephi haiglas 21 aastat sünnitusosakonna juhina töötanud Marty Wrighti sõnul mäletab ta neljakilogrammiseid lapsi, kuid ligi seitsmekilogrammist mitte.

Californias sündinud laps võib suur olla, kuid veel suurem oli Venemaal möödunud aastal sündinud laps, kelle sünnikaal oli üle seitsme kilogrammi.

Guinnessi rekordite raamatu andmetel pärineb kõige suurema sünnikaalu rekord Kanadast. Seal 1879. aastal ilmavalgust näinud poiss kaalus 11 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles