Vahur Kersna tuleb tagasi intergalaktiliste olenditega

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna
Vahur Kersna Foto: Priit Simson

Aasta tagasi lubas näitleja Helgi Sallo, et tema enam intervjuusid ei anna. Aga täna annab. Loodusemees Fred Jüssi on lubanud, et tema enam teleekraanile ei ilmu. Kuid täna ilmub.


Need on vaid kaks inimest – õigemini, helenduvat olendit –, kelle ETVs pärast pooleteiseaastast pausi naasnud Vahur Kersna enda ette istuma ja küsimustele vastama on saanud.



Täna õhtul pärast «Aktuaalset kaamerat» ilmub Kersna taas saatejuhina rahva ette.



Saates «Helenduvad olendid» (režissöör Andres Lepasar, toimetaja Iiris Saluri, produtsent Piret Priisaar) annab teiste hulgas talle oma elu esimese teleintervjuu tervendaja Lille Lindmäe, keda Kersna nimetab Vigala Sassi ja Kaika Laine klassi kuuluvaks tegijaks.



Lisaks Sallole ja Jüssile, Lindmäele ja vilsandlasele Jaan Tättele usutleb Kersna tänaõhtuses saates doktor Ants Vaari, kes on elu jooksul opereerinud väikese Eesti linna jagu inimesi. Veel nüüdki, 71-aastasena, teeb mees kuni üheksatunniseid lõikusi.



Oma tagasitulekusaates tutvustab ta Mulgimaa 12-lapselist perekonda Kaske, kelle sõnul võiks Eesti riik kas või homme uppi lennata – nemad saavad ikkagi hakkama. Kasvatades oma toidu põllul ja jahtides liha metsast.



Kahetunnise saate üheksa külalise hulgas on veel näiteks Eesti kõigi aegade suurima lotovõidu pälvinud Urve, kellele võidetud miljonid andsid võimaluse siirduda oma unistuste tööle – Selveri kassasse.



Kersna lubab, et tänaõhtune saade on väljapeetult antiglamuurne. «Glamuur tähendab välist, tühja, hingetut sädelust,» nendib ta. «Meie keskendume helendusele, mis tuleb inimese seest, annab olemisele mõtte, on jumalik, vaimne ja igavene.»



Kersna kinnitab, et meeskonnatööna valminud saate lõpuks peaks vaataja aduma, miks mõned meist on teistest rohkem helenduvad ehk intergalaktilised, aja- ja planeetidevälised olendid.



Kersna ütles Postimehele, et Tallinna linnapea Edgar Savisaare eilsed väited, nagu oleks Reformierakond talle lähenevatel valimistel lubanud koha oma nimekirjas, ei vasta tõele. «Ükski erakond ei ole mulle iial teinud kandideerimiseks ettepanekut. Ma pole parteiinimene, see kumab ju kaugele,» kinnitas Kersna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles