Müstilise kuupäeva tõttu jäävad Giza püramiidid suletuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püramiidid.
Püramiidid. Foto: SCANPIX

Egiptuse võimud sulgesid tänase müstilise kuupäevaga seoses juurdepääsu Giza püramiididesse.

Ametnike kinnitusel on sulgemise põhjuseks asjaolu, et nendeni on jõudnud informatsioon seal läbi viia tahetavatest rituaalidest, edastab news.com.au.

Otsus langetati pärast seda, kui sotsiaalmeedias hakkasid levima kirjutised püramiidides täna toimuvate müstiliste ja iidsete rituaalide kohta.

Tähtsaim rituaal pidi toimuma suurimas, Cheopsi püramiidis.

Egiptuse antiigiamet kinnitas, et täna, 11. novembril on püramiidid avalikkusele suletud, viidates sellele, et mälestusmärkide ümbrus vajab pärast moslemite püha korrastamist.

Numeroloogide sõnul tuleb täna ka kellaaega jälgida, sest ajavahemikul 11.11 kuni 12.11 pidavat kummalised asjad aset leidma.

Tuhanded inimesed maailmas tähistavad täna iidsete rituaalidega ebatavalist kuupäeva, mida tuleb ette vaid 100 aasta tagant. Viimati oli selline 11.11.1911.

Sotsiaalmeedias nagu Facebook, on sellele palju lehekülgi pühendatud ning ühtede jada on püütud erinevatel viisidel lahti seletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles