Kuidas elevant ja ta poeg mudasest hauast päästeti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandid
Elevandid Foto: SCANPIX

Aafrika riigis Zambias Kapani laguunis päästsid looduskaitseorganisatsiooni South Luangwa Conservation Society töötajad emase elevandi ja ta poja kindlast surmast.

Looduskaitsjad on tavaliselt seisukohal, et looduskeskkonda tuleb sekkuda vaid siis, kui probleemi on põhjustanud inimene, kirjutab Daily Mail.

Kuid nüüdsel juhtumi sekkuti, kuna emase elevandi ja ta poja elu oli tõsises ohus.

Enne inimesi püüdsid teised elevandid mutta kinni jäänuid päästa, kuid ei suutnud.

Kuna laguunis olnud muda kuivas kiiresti, tekkis võidujooks ajaga. Esmalt püüti päästa elevandipoega, kes tahtis aga oma ema juurde jääda. Ta oli peaaegu päästetud, kuid ta läks ema juurde tagasi ning vajus uuesti mudasse.

Elevandipoeg lasi kuuldavale häälitsusi, mis oleks olnud nagu appihüüd. Emane elevant oli mudas kinni ning päästjate sõnul oli ta oma saatusega leppinud.

Lõpuks õnnestus päästjatel elevandipoeg mudast kätte saada. Ta jooksus karja juurde. Hiljem päästeti traktori abil ka ema.

«Enamik looduskaitsjaid on veendunud, et inimene ei peaks loodusse sekkuma ning laskma olukordadel seal kulgeda nii nagu need kulgevad. Hoolimata sellest kui julmad need olla võivad. Kuid igal reeglil on erandid. Nende kahe mudasse jäänud elevandi surm oleks olnud väga pikk ja piinarikas,» selgitas üks päästjatest Rachel McRobb.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles