Galerii: täna esilinastub «Elizabeth: The Golden Age» («Elizabeth: Kuldajastu»)

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cate Blanchett filmis «Elizabeth: The Golden Age» («Elizabeth: Kuldajastu»)
Cate Blanchett filmis «Elizabeth: The Golden Age» («Elizabeth: Kuldajastu») Foto: outnow.ch

Alates tänasest on võimalik Eestis vaadata ajaloolist draamat «Elizabeth: The Golden Age» («Elizabeth: Kuldajastu»), naisest, sõdalasest ja kuningannast, kes suutis kindlustada endale koha ühe läänemaailma ajaloo armastatuima ikoonina.

Elizabeth I (Cate Blanchett) oli sunnitud pidevalt olema valvel, et mitte langeda verejanuliste salanõude ohvriks. Lisaks sisevaenlastele ähvardab tema trooni Hispaania kuningas Felipe II (Jordi Molla), kelle Võitmatu Armaada asub teele, et purustada inglaste laevastik ning taastada Inglismaal katoliku kiriku võim.

Valmistudes kaitsma oma impeeriumi võitluses ülekaaluka vastasega, peab Elizabeth täitma oma kuninglikke kohustusi. Selleks tuleb tal jagu saada haavatavusest, mille põhjustajaks on temas tekkinud tunded ulja meresõitja Sir Walter Raleigh (Clive Owen) vastu. Ent mees peab jääma keelatud viljaks naisele, kes on vandunud, et pühendab nii keha kui hinge oma riigile.

Draamas teevad veel kaasa Oscari-võitja Geoffrey Rush, Samantha Morton jt. Selle lavastas Shekhar Kapur, kes tegi ka filmi «Elizabeth». Draama on alla 12-aastastele keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles