Michael Jacksoni ihuarst mõisteti süüdi tahtmatus tapmises

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr. Conrad Murray 7. novembril kohtusaalis
Dr. Conrad Murray 7. novembril kohtusaalis Foto: SCANPIX

Michael Jacksoni ihuarst dr Conrad Murray mõisteti süüdi laulja tahtmatus tapmises 2009. aastal.

Kohus jõudis otsuseni esmaspäeval pärast üheksatunnist istungit, teatab AP.

Süüdistajad kirjeldasid 58-aastast Murrayd kui hoolimatut arsti, kes hülgas Jacksoni, kui too oli tugeva uinuti propofoli mõju all.

Murray advokaadid väitsid aga, et Jackson oli ravimitest sõltuvuses ning ta manustas ise surmava doosi, mille Murray oli tema tuppa jätnud.

Murrayst sai Jacksoni ihuarst, kui laulja valmistus comeback-tuuriks 2009. aastal. Arst ei andnud kohtus tunnistusi, kuid oli varem politseile rääkinud, et manustas Jacksonile propofoli ja teisi tugevaid rahusteid päeval, mil ta suri.

Murrayd ähvardab nelja aasta pikkune reaalne vanglakaristus ja arstilitsentsi kaotamine.

50-aastase Jacksoni elutu keha leiti tema Los Angelese kodust 2009. aasta 25. juunil, umbes kolm nädalat enne planeeritu Londoni kontserte. Kiirabiarstid üritasid meest elustada, kuid ta kuulutati haiglas surnuks. Laulja surma põhjuseks kuulutati rahustite ja propofoli üledoos; viimast kasutatakse tavaliselt operatsioonidel tuimastina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles