Eesti Televisioonis tehakse vanadest videotest värskeid nalju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese saate maskuliinsed esinejad Andrus Vaarik (vasakult), Rohke Debelakk, Jaan Rekkor, Mart Juur, Urmas Vaino ja Andrus Kivirähk.
Esimese saate maskuliinsed esinejad Andrus Vaarik (vasakult), Rohke Debelakk, Jaan Rekkor, Mart Juur, Urmas Vaino ja Andrus Kivirähk. Foto: Peeter Langovits

Meelelahutussaade «Tippkohtumine». Pühapäeval kell 20.30 ETVs. Saatejuht Anu Välba, kaptenid Rohke Debelakk ja Urmas Vaino.



«Aga mis auhinnaks on?» nõudis Andrus Vaarik ETV uue videoviktoriini «Tippkohtumine» esimese saate salvestusel. «Anu Välba võtab võitjad sülle,» kosteti talle vastuseks.

Eeloleval pühapäeva kõige magusamal vaatamisajal läheb ETVs tantsusaate ja «Laulupealinnaga» võistlema uus videoviktoriin «Tippkohtumine». See saade vahetab välja retrohuumorisarja «ENSV».

Nii nagu «ENSV», ammutab ka «Tippkohtumine» materjali ammustest aegadest. Saate osalistele näidatakse ETV arhiivi videomaterjale ja esitatakse nende kohta küsimusi. Kommertskanalid ei saa sellist saadet endale lubada, sest neil pole 1979. aasta saateklippe lihtsalt kusagilt võtta.

Saade kulgeb Anu Välba dirigeerimisel. Osalejateks on kaks meeskonda, mida juhivad vastavalt Rohke Debelakk ja Urmas Vaino. Esimeses saates sai Debelakk enda hoolde lavakorüfeed Andrus Vaariku ja Jaan Rekkori, Vaino aga sõnakunstimeistrid Mart Juure ja Andrus Kivirähki.

Arvestades mängijate maamehelikult tervet kehaehitust, on kahtlane, et õbluke Välba neist mõnegi jaksaks auhinnaks sülle võtta. Nii ongi.

Võistkondadele jagatakse küll punkte, aga kuna tõelist auhinda pole, siis ei hoolita eriti tõese vastuse väljanuputamisest, vaid üritatakse end võimalikult vaimukana näidata. Seega pole selge, miks neid punkte üldse jagatakse, kui pole auhinda ega turniirisüsteemi.

«No aga rahvas ikka tahab, et keegi võidaks,» rääkis produtsent Tarmo Kiviväli.

Nii et pidage meeles, kui pühapäeval «Tippkohtumist» vaatama asute, peate valima oma lemmiku, kellele pöialt hoida.

Esimese saate võistkondi vaadates oli selge, et suu peale kukkunud pole neist keegi. Järgmistes videoviktoriinides lubasid tootjafirma Thors Production produtsendid kaamera ette tuua Olav Osolini, Mati Talviku, Heidi Tamme, Kärt Anvelti, Taavi Teplenkovi, Tiit Suka, Monika Tamla, Anu Saagimi jt.

Kokku peavad need näitlejad ja meediategelased sisustama meie jaoks seitse saadet. Uuel aastal saab selle pühapäevaõhtuse pooltunni enda käsutusse taas sama tootmisfirma telesari «ENSV» uute osadega.

Esimese saate pool tosinat videoklippi kaapavad arhiivi üsna sügavalt, kõige uuem neist pärineb 1996. aastast. «Oleme selle saate tegemisel tohutul hulgal materjali läbi vaadanud, väga suure töö tegi selle juures ära assistent Margit Ossipova,» kommenteeris saatejuht Välba.

Usun, et saade on jätkusuutlik. Saaks ju nii 2031. aastal teha samasuguse viktoriini, kus näidatakse naljakal kahemõõtmelisel ekraanil Juurt ja Kivirähki ning palutakse tulevikusaates osalejatel ära arvata, miks nad soovitasid narkootikume tarvitada.

Saate sisuga absoluutselt seostamata jäi tantsuansambli Showstoppers esinemine, millega «Tippkohtumine» lahti läks. See tõestab vist, et ilma tantsu-glamuurita pole mõtet pühapäevaõhtusesse meelelahutusvööndisse võistlema trügida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles